"Mijn papa? Die blijft thuis om voor ons te zorgen"

Uit een recente studie van de RVA blijkt dat in februari 2010 bijna 13.000 mannen met ouderschapsverlof waren, 50% meer dan vorig jaar. Vanwaar dat succes bij de mannen? Fréderic Meert, een jonge vader van 2 kinderen, getuigt.

Wie? Fréderic Meert is 36 jaar. Met zijn diploma maatschappelijk werk ging hij 10 jaar geleden aan de slag als verantwoordelijke voor socioprofessionele begeleiding in een opleidingscentrum voor werkzoekenden. Hij is getrouwd en vader van 2 kinderen van 5 en 2 jaar. Na de geboorte van elk van z’n kinderen nam hij ouderschapsverlof.

Waarom die keuze?

We wilden niet dat ons eerste kind te vroeg naar de crèche ging. Daarom nam ik twee maanden voltijds ouderschapsverlof toen de baby drie maanden was en mijn vrouw haar zwangerschapsverlof erop zat. Een vanzelfsprekende keuze. Ik deed de boodschappen en voerde huishoudelijke taakjes uit en ik maakte lange wandelingen in het park met de kleine. Soms dropte ik de baby bij zijn grootouders zodat ik wat vrije tijd had om bijvoorbeeld wat te rusten.”

"Na de geboorte van ons tweede kindje nam ik opnieuw ouderschapsverlof, een dag per week deze keer en dat gedurende 10 maanden. De baby ging wel elke dag naar de crèche, maar we besloten dat ik ouderschapsverlof zou nemen om mij bezig te houden met dingen waarvoor we in ons drukke leven geen tijd meer hadden. We werkten allebei fulltime, en dat met twee kinderen. Die dag extra gaf me wat ademruimte.”

En mama?

“Mijn vrouw werkt op een ministerieel kabinet en heeft vrij veel verantwoordelijkheid. Het was ondenkbaar voor haar om lang afwezig te zijn. Bovendien verdient ze meer dan ik, dus zou het financieel slechter uitkomen als zij thuisbleef. In het geval van fulltime ouderschapsverlof heb je bij de RVA maandelijks recht op 650 euro. Voor een 4/5e is dat ongeveer 100 euro per maand. De financiële gevolgen zijn dus niet te verwaarlozen."

Hoe reageerde je baas?

“Ik werk in een bedrijf met 15 personen. Toen ik aan mijn bazin ouderschapsverlof ging vragen, heeft ze dat zonder problemen aanvaard. Ze moest gewoon mijn vervanging regelen. En ze konden mij altijd telefonisch bereiken als dat nodig was.”

En je directe omgeving?

“De mannen in mijn familie hebben bijna allemaal ouderschapsverlof genomen. De traditionele gezinsorganisatie is voorbijgestreefd. Gedaan dus met de vrouw aan de haard en de man die gaat werken om brood op de plank te brengen. Vandaag willen meer en meer mannen zich bezighouden met de opvoeding van hun kinderen.”

Ik denk wel dat deze ‘moderne’ visie op het gezin niet in alle sectoren of milieus gedeeld wordt. Maar in mijn omgeving heeft mijn beslissing alleen maar positieve reacties opgeleverd. Ik heb vrienden en collega’s eigenlijk op ideeën gebracht.”

Ben je tevreden over het systeem?

“Het systeem zit echt goed in elkaar. Je hebt recht op een totaal van drie maanden verlof. Dat deel je in zoals je zelf wilt: voltijds, deeltijds of een dag per week. Meer nog, vroeger moest dat verlof opgesoupeerd worden voor je kind zes jaar werd. Nu is die leeftijdsgrens verschoven naar 12 jaar. Zeer soepel dus."

"Er komt wel wat papierwerk bij kijken. Zoals bij elke administratieve procedure, is het aan de aanvrager zelf om zich goed te informeren. Ingewikkeld is het niet echt, want op de website van de RVA vind je voldoende uitleg.”

Doe je het opnieuw als er een derde kindje komt?

"Zeker. Ik denk zelfs dat een van ons beiden uiteindelijk deeltijds zal gaan werken.”

Tekst: Elodie Fontaine

Meer info?
- Wanneer heb ik recht op ouderschapsverlof?
- Moet ik mijn bedrijfswagen inleveren als ik ouderschapsverlof neem?
- Mag mijn baas ouderschapsverlof weigeren?
- Hoeveel loon moet ik inleveren als ik ouderschapsverlof neem?