Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

“Had ik maar ... Was ik maar …”

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week vertellen ze hoe je van elke dag kan genieten.

“Was ik maar rijker, dan zou ik gelukkiger zijn! Had ik maar die bepaalde job, dan zou mijn leven veel aangenamer zijn, had ik toen die beslissing genomen, was ik veel blijer geweest.”

Herken je deze uitspraken? Denk jij er ook regelmatig zo over? Besef je dat deze gedachten steeds in de toekomst of het verleden liggen, waardoor je in het heden nooit echt gelukkig kunt zijn? Want vandaag bén je niet rijker, héb je die bepaalde job (nog) niet en heb je die bepaalde beslissing niet genomen ...

Stop met je te focussen op de dingen die er (nog) niet zijn, maar richt je op wat je wel al hebt. Denk aan alle mooie en fijne dingen die je nu hebt en ervaar je geluk in die dingen. Hoe klein ze ook mogen zijn… Misschien is het wel iets waar je enige tijd terug net van droomde en je je toen 'ongelukkig' prees omdat je het nog niet had?

Denk niet alleen aan de dingen die je nu hebt maar sta ook stil bij de beleving van bepaalde momenten. Geniet van bepaalde geuren, uitzichten, smaken …  Leef in het nu en probeer de kleine dingen te waarderen. Het duurt namelijk vaak lang vooraleer je op je eindbestemming aankomt en als je dan aankomt, is het moment vaak zo voorbij en heb je misschien al een nieuw doel voor ogen. Daarom is het belangrijk om elke dag te genieten zodat wanneer je dan later de top bereikt, je kan terugblikken op geweldige ervaringen die je beleefd hebt onderweg. Laat de weg die je aflegt dus niet onbenut want op weg zijn naar iets kan je ook gelukkig maken.

I.s.m. ISW Limits