"1.300 euro voor weekje Sahara"

Naam: Christophe Guillemeau 
Leeftijd: 41 
Beroep: Unit Manager bij Aramark (Brussel)
Burgerlijke staat: Getrouwd 
Woonplaats: Elsene 
Netto maandsalaris: 1.800 euro 
Extralegale voordelen: Bedrijfswagen (Opel Vectra), hospitalisatieverzekering
Sparen: 450 euro per maand

“Aramark is een dienstenbedrijf, wij verzorgen catering en facility services voor bedrijven. Ik werk als unit manager in de cateringdienst op Eurocontrol. Wij bedienen dagelijks 1.500 klanten.

Ik sta in voor de organisatie, administratie, financiën en het aansturen van een veertigtal werknemers. Meestal begin ik 's ochtends rond 7.30 uur. Tenzij er 's avonds evenementen zijn, eindigt mijn werkdag rond 17 uur. Ik werk er twee jaar. Voordien had ik zelf een restaurant in het Luikse. Nu heb ik meer regelmaat in mijn leven en maandelijks de zekerheid dat mijn loon gestort wordt. Vroeger sliep ik gemiddeld 35 uur per week en had ik nauwelijks een sociaal leven.”

1.200 euro per maand afbetalen

“We wonen in een appartement van 160 vierkante meter in Elsene, waarvoor we 1.200 euro per maand afbetalen. Jammer genoeg hebben we geen garage: als ik na 18 uur thuis kom, moet ik meestal een kwartier naar een parkeerplaats zoeken.”

Flatscreen van 800 euro

“Onze laatste grote aankoop was een flatscreentelevisie, met een scherm van 90 centimeter. Het toestel kostte 800 euro. Voor ik zo'n ding koop, vergelijk ik uitgebreid op internet, maar eigenlijk ben ik heel impulsief in dat soort aankopen. Doorgaans word ik 's ochtends wakker met het idee: zo'n tv zou ik wel willen! En een week of twee later staat het in onze woonkamer.”

Wandelen in de Sahara

“De voorbije jaren zijn we op vakantie geweest naar IJsland, Australië en de Sahara. De reis naar de Sahara was heel bijzonder. Een rugzaktrektocht van een week door de woestijn, die alles samen 1.300 euro kostte per persoon. Ik stond er van versteld hoe verrassend divers de Sahara was: de ene duin is de andere niet, en bovendien is er heel wat leven. 's Nachts sliepen we onder de blote sterrenhemel.”

Bron: Vacature magazine (14/2/2009)