Vijf mythes over uitzendwerk weerlegd

65% van de Belgische hr-managers vindt sollicitanten met ervaring in uitzendwerk even goed als kandidaten die solliciteren vanuit een vaste job (zolang de sollicitant maar geen jobhopper is). Dat blijkt uit  een onafhankelijk onderzoek in opdracht van OfficeTeam bij 200 Belgische hr-managers.

Een grote meerderheid (86%) van de respondenten beoordeelt een tijdelijke functie op een cv trouwens als positief. Tijd om enkele misvattingen over interimwerk recht te zetten:

 

Mythe 1: interimkrachten worden alleen ingezet voor functies waarvoor geen speciale vakkennis vereist is

Interimprofessionals worden om verscheidene redenen ingezet binnen een organisatie, zowel op medewerkers- als managementniveau. Met een interimkracht kan een bedrijf (extra) werklast op een flexibele en kostefficiënte manier opvangen, maar ook ontbrekende of een zeer gespecialiseerde kennis in huis halen.

 

Mythe 2: interimwerk staat slecht op het cv van werknemers

Onafhankelijk onderzoek van OfficeTeam – zie hierboven– duidt aan dat de meerderheid (86%) van de Belgische hr-managers een tijdelijke functie positief beoordeelt. Het is in België heel gangbaar om gedurende de loopbaan een periode op interimbasis te werken en werkgevers beseffen in toenemende mate de toegevoegde waarde hiervan bij het analyseren van cv’s.

 

Mythe 3: interimkrachten maken minder kans op een vaste job

Integendeel, tijdelijk werk kan de overstap naar een vaste aanstelling gemakkelijker maken. Uit het rapport van Federgon ‘Enquête uitzendkrachten 2013’ blijkt dat 79,2% van de ondervraagde interimkrachten op zoek was naar vast werk. 33% hiervan vond een maand na tewerkstelling als uitzendkracht vast werk. Van die uitzendkrachten die een vaste betrekking vonden, was 61% tewerkgesteld bij de werkgever waarbij zij als uitzendkracht werk hadden verricht.

 

Mythe 4: interimwerk biedt geen zekerheid

Als werknemers verschillende interimervaringen achter de rug hebben, kunnen ze ook veel bewuster kiezen voor een vast contract, net omdat ze een duidelijker beeld hebben van de arbeidsmarkt en het type job dat het beste aansluit bij hun wensen. Interimwerk heeft dus wel degelijk een vaste plaats gekregen in het bedrijfsleven.

 

Mythe 5: interimwerk komt de professionele ontwikkeling van de werknemer niet ten goede

Uitzendwerk biedt werknemers de kans om ervaring op te doen in verschillende sectoren en bedrijven, wat hun professionele ontwikkeling positief beïnvloedt. Ze worden nu meer dan ooit betrokken of zelfs aangenomen met de intentie uitdagende projecten te leiden. Daarnaast kan een interimkracht, al dan niet met behulp van een gespecialiseerd personeelsadviesbureau, ook projecten op basis van persoonlijke wensen selecteren.

 

Wil je graag uitzendwerk doen? Hier vind je onze selectie van interimjobs.

 

Over het onderzoek

Het onderzoek is een initiatief van Robert Half/OfficeTeam en werd uitgevoerd tussen december 2014 en januari 2015 bij 200 HR-managers over heel België. Dit onderzoek maakt deel uit van de internationale workplace survey.

Over OfficeTeam

OfficeTeam is een gespecialiseerde divisie van de Amerikaanse groep Robert Half. De groep is wereldwijd marktleider op het vlak van gespecialiseerde rekrutering en is genoteerd op de Beurs van New York. De divisie telt 10 vestigingen in België. Meer informatie via officeteam.be.