Sollicitatiegesprek? Vergeet deze 3 vragen niet te stellen

Een sollicitatiegesprek kan best stresserend zijn en de kandidaten hebben het dan ook soms moeilijk om de juiste en relevante vragen te stellen. Hier zijn drie vragen die je zeker niet mag vergeten omdat ze een hoop informatie over de job zullen verschaffen.

Waarom is de voorganger weggegaan?

Door deze vraag te stellen, kom je meer te weten over de dynamiek van het bedrijf. Ging je voorganger weg omdat hij promotie kreeg? Dan weet je dat jij ook de kans zal krijgen om door te groeien. Werd hij ontslagen? Probeer dan te weten waarom dat was. Was er geen voorganger omdat het een nieuwe functie is? Dat is goed nieuws, want dat betekent dat het bedrijf groeit.

Hoe zal de eerste werkdag en -week eruit zien?

Hoever is het rekruteringsproces al gevorderd? Word je aan je lot overgelaten of krijg je een intensieve opleiding? Door deze vraag te stellen op een manier waaruit blijkt dat je denkt dat je de job al hebt, maak je bovendien een gemotiveerde indruk.

Hoe ziet de ideale kandidaat voor de positie eruit?

Je laat met deze vraag het bedrijf exact vertellen wat ze verwachten. Met deze informatie kan je dan ook beter inspelen op hun vragen over wie je bent en wat je kan.

Bron: Express