Indruk maken met je cv doe je dankzij deze technologische vaardigheden

Kan je goed met het Officepakket overweg? Goed, want dat is in vele jobs belangrijk. Maar tegenwoordig moet je vaak al wat straffer uit de hoek komen als je een specifieke job wil uitoefenen. Of als je je van andere kandidaten wil onderscheiden bij een sollicitatie.

 

 

Photoshop, Indesign en Illustrator (of Adobe Creative Suite)

Onmisbaar voor wie foto’s bewerkt, zoals fotografen, DTP’ers, technisch tekenaars of grafisch vormgevers. Zo kan je de lay-out aanpassen voor allerlei soorten drukwerk of online toepassingen.

 

Dreamweaver, HTML, CSS en Javascript

Dreamweaver is de bekendste software om websites te bouwen. HTML is de standaard opmaaktaal voor webpagina’s, CSS en Javascript zijn veelgebruikte talen om webpagina’s interactief te maken en webapplicaties te ontwikkelen. Als webdeveloper kan je niet onder deze vaardigheden uit.

 

CMS-systemen

Contentmanagementsysteem of kortweg CMS-systeem, is een softwaretoepassing die maakt dat mensen eenvoudig documenten en gegevens op internet kunnen publiceren. Meestal gaat het om een webapplicatie. Wordpress, Drupal, Joomla! zijn CMS-systemen. Webdevelopers zijn hier natuurlijk bij gebaat. Maar vaak wordt er ook in andere jobs, zoals marketingfuncties, om gevraagd.

 

Social media

Weinigen zitten tegewoordige niet op sociale media? Maar niet iedereen weet hoe de sociale media werkt en welke media werkt voor welk publiek. Vind je weg in de socialemediajungle en ontdek wat Snapchat, Instagram, Facebook, Twitter en alle nieuwe applicaties inhouden. Dit is vooral voor communicatie- en marketingfuncties handig.

 

SAP

SAP betekent softwaretoepassingen voor ondernemingen. SAP helpt organisaties om nieuwe mogelijkheden voor innovatie en groei te genereren. Een toepassing is Hybris. Voor data-analisten en analisten in het algemeen, maar ook voor andere functies, is dit een eitje.

 

Relux of Dialux, SketchUp, 3DSMAX 

Relux en Dialux zijn softwaretoepassingen voor professionele lichtplanning. Belangrijk voor architecten, lichtdesigners en iedereen die met interieur te maken heeft. Om 3D-tekeningen te maken gebruik je SketchUp of 3DSMAX.

Architecten, ingenieurs en bouwprofessionals doen een beroep op AutoCad-software om nauwkeurige 2D- en 3D-tekeningen te maken.

 

Tip

Bedenk welke richting jij uit wil. En ga dan na wat je ervoor moet kennen of kunnen. Bekijk verschillende vacatures, pols bij mensen die je kent en de functie uitoefenen en zoek het internet af. Welke vaardigheden kunnen jou verder helpen en je carrière boosten?

 

 

Lees ook:

Foto op je cv: pro’s en contra’s

Hoe verklaar je een gat op je CV?

Hoe schrijf je een goed cv