Het cv van voetballer Kevin De Bruyne

De Nederlandse topclub FC Twente heeft 5 miljoen euro veil voor de jonge stervoetballer Kevin De Bruyne. Maar voorlopig blijft De Bruyne bij KRC Genk. Tijd om een blik op zijn cv te werpen.

Personalia

Geboortedatum: 28 juni 1991
Geboorteplaats: Drongen
Droomberoep indien geen profvoetballer: leraar L.O.
Positie op het veld: middenvelder
Favoriete muziek: R&B
Mooiste sportieve herinnering: voetbaltornooi in Parijs

Opleiding

Sint-Jan Berchmanscollege Genk: afdeling Topsport Voetbal
(andere voetballers die daar school hebben gelopen: Wouter Corstjens, Steven Defour, Jan Wuytens en Dimitri Daeseleire)

Sportieve loopbaan

1997: Kevin De Bruyne is 6 jaar en begint met voetballen bij de lokale voetbalclub KVV Drongen.

1999: Kevin is 8 jaar en wordt tijdens één van zijn wedstrijden opgemerkt door een een jeugdscout. Hij trekt van KVV Drongen naar eerste klasse ploeg AA Gent. Hij zal er 6 jaar spelen en is dan 14 jaar.

2005: Kevin maakt indruk tijdens zijn wedstrijden bij AA Gent en hij ruilt Gent in voor eerste klasse ploeg KRC Genk. In een mum van tijd stoot hij door tot het eerste elftal.

2008: Tijdens het seizoen 2008/2009 wordt hij voor het eerst in de wedstrijdselectie opgenomen. Hij maakt twee korte invalbeurten in de wedstrijden tegen Charleroi en Anderlecht. Het is zijn debuut op het allerhoogste niveau.
Zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League maakt hij in de topper tegen Standard.

2010: Op 11 augustus maakt Kevin De Bruyne zijn debuut bij de Rode Duivels. In de oefeninterland tegen Finland mag hij in de basis starten.

Heel wat grote clubs zijn ondertussen geïnteresseerd in Kevin. Zo doet de Nederlandse club FC Twente een bod van 5 miljoen euro op De Bruyne. Ook andere clubs zoals Bayern München, AC Milan, Manchester City, Juventus en Leverkusen hebben hun interesse getoond. Voorlopig blijft Kevin De Bruyne bij KRC Genk. Hij tekende dit jaar nog een contract van 5 jaar bij de Genkse voetbalploeg.