Het cv van nieuwe B-A-B-E Tanja Dexters

Tanja Dexters zal samen met Lesley-Ann Poppe en Griet Vanhees het nieuwe damestrio 'B-A-B-E' vormen. Dexters heeft sinds haar Miss België kroontje in 1998 al heel wat projecten achter de rug. Een blik op haar cv.

Personalia

Geboortedatum: 06-02-1977
Geboorteplaats: Mol
Partner: Miguel Dheedene
Dochter: Valentina

Opleiding

Kleuteronderwijs

Carrière

1998: Tanja Dexters wordt verkozen tot Miss België, het begin van haar mediacarrière

1999: Ze vetrekt voor een modellencarrière naar Milaan. Wanneer ze terug is, gaat ze aan de slag bij het tv-programma De Rode Loper. Midden 2001 stopt ze daar.

2002:  Samen met Phaedra Hoste, Ann Van Elsen en Deborah Ostrega wordt ze één van de Mediamadammen voor het gelijknamige programma dat op VT4 wordt uitgezonden.
Naast presenteren en modellenwerk timmert Tanja Dexters ook aan haar zangcarrière. Ze brengt enkele singles uit en neemt deel aan de preselecties van het Eurovisiesongfestival in 2002. Met het Nummer ‘When I Look in Your Eyes’ wordt ze niet geselecteerd.

2004: Ze presenteert op KanaalTwee het lifestyleprogramma Wannahaves.

2005: Ze wordt het gezicht van Autozone en van het lingeriemerk Marie Jo. Dat jaar wordt ze ook presentatrice van Auto TV, dat uitgezonden wordt op enkele regionale tv-zenders.

2006: In haar vrije tijd is Dexters ook bezig met paaldansen. Ze brengt samen met Gwendy Poelmans, Belgisch en Europees kampioene paaldansen, een dvd uit met een initiatie in het paaldansen.

2007: Ze neemt deel aan de tv-programma’s Sterren op het Ijs en Ranking the Stars. Tijdens de zomer treedt ze dagelijks op in Het Witte Paard in Blankenberge. Ze heeft er een rol in de revueshow van Jan Van Dijk.

2008: Tanja Dexters neemt voor een tweede maal deel aan de preselecties van het Eurovisiesongfestival. Met het nummer ‘Addicted to You’ geraakt ze zelfs door de kwartfinales.

2009: Samen met Elisa Guarraci, Jasmine Sendar en Nelly Bojahr vormt ze het meidenkwartet Jameerah. In 2011 zal ze beslissen uit de groep te stappen en zich bij de nieuwe meidengroep B-A-B-E te voegen.
Nog in 2009 treedt ze op in Het Witte Paard in Blankenberge met een act gebaseerd op de burleske acts van Dita Von Teese.

2010: Ze bevalt van haar eerste dochter Valentina. Het VT4-programma 'Mama's Mooiste' volgt Tanja Dexters en Ann Van Elsen tijdens hun zwangerschap.

2011: Tanja Dexters is een van de deelneemsters in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson op 2BE.

Tanja Dexters en Els De Schepper verwikkeld in een slaande ruzie. Later bleek het om een grap te gaan...

Foto: Joost De Bock via Imagedesk