Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Het cv van journalist Lieven Van Gils

Lieven Van Gils, presentator van Phara en Reyers laat

Geboortedatum: 24 februari 1964
Beroep: Journalist
Talen: Nederlands, Engels, Frans, Spaans
Hobby’s: Lopen, fietsen, tennissen, literatuur, muziek, film 

Opleidingen

1976-1982: Klein-seminarie Hoogstraten
1982- 1986: Germaanse filologie K.U.Leuven

Professionele ervaring

1986-1986: Interim als leraar in het Klein-seminarie Hoogstraten
1987-1988: Radiopresentator bij Wereldromroep
1988-1989: Legerdienst bij Televox
1990- 2000: Radiopresentator bij Studio Brussel
2000- heden: Sportjournalist bij Eén en Canvas
2007- heden: Presentator bij Phara en Reyers laat

"Het heeft altijd in mij gezeten"

Lieven Van Gils: “Ik was als kleine jongen het ventje dat met zijn cassetterecorder de plaatselijke voetbalwedstrijden ging verslaan: het heeft altijd in mij gezeten. Mijn vriendjes en ik interviewden elkaar. Toch denk je op dat moment niet: ik word later sportjournalist bij de vrt. Dat leek mij veel te ver en onwerkelijk. Nu weet ik dat dat niet helemaal waar is: je moet het gewoon proberen, het is niet zo onmogelijk als het lijkt.”

“Ik koos voor Germaanse omdat ik graag met taal bezig was. Het leek me een goede basisopleiding. Hoewel zowat mijn hele familie in het onderwijs staat, had ik zeker geen roeping om ook te gaan lesgeven. Na mijn studies heb ik heel even een interim gedaan op de school waar ik zelf gestudeerd had, maar ik had totaal geen ambitie in die richting. Ondertussen was ik al bezig met toelatingsexamens voor regisseur-omroeper bij de radio: dat heeft alles in totaal toch een jaar in beslag genomen. Jan Schoukens zat in de jury voor dat examen en zag me wel zitten.”

“Tijdens mijn legerdienst kon ik aan de slag bij Televox, de tv-dienst van het Belgische leger. Ik mocht er het het journaal presenteren en reportages maken voor buitenlandse soldaten. Een periode waarin ik veel geleerd heb, ik heb er goede herinneringen aan. Tijdens de weekends bleef ik wel de nachtdienst doen op de Wereldomroep of kluste ik bij de op sportredactie: ik had het zakgeld nodig.

Foto: Lies Willaert