Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Het cv van Stijn Stijnen

Club Brugge-doelman Stijn Stijnen legde de afgelopen jaren geen onbesproken parcours af. Nu uitlekte dat hij anoniem negatieve reacties plaatste op het forum van zijn eigen ploeg, heeft Club Brugge zijn contract verbroken. Vacature.com werpt een blik op zijn CV.

Geboortedatum: 7 april 1981
Geboorteplaats: Hasselt
Vader: Zoon van Jean-Pierre Stijnen, oud-speler van KSC Hasselt en Berchem Sport
Burgerlijke staat: Samenwonend en papa van dochtertje Alena (2 jaar)

Carrière

- Begint zijn carrière bij Runkst VV en speelt later voor KSC Hasselt

- 2000: Stijn Stijnen tekent zijn contract bij Club Brugge KV. Hij wordt de invaller van Dany Verlinden en later ook van van Tomislav Butina.

- 2002: Stijnen maakt zijn debuut in eerste klasse tijdens een wedstrijd tegen Genk.

-2005: Stijnen vervangt een geblesseerde Butina tijdens de Champions League-wedstrijd tegen het Italiaanse Juventus Turijn. Na een uitstekende prestatie is zijn doorbraak een feit.

-2006: Tijdens een wedstrijd tegen Saoedi-Arabië mag hij als opvolger van Proto zijn eerste wedstrijd als Rode Duivel spelen. Dat jaar wordt hij bovendien ook eerste doelman bij Club Brugge.

- 2007: Voor de aanvang van de interland tegen Portugal zou Stijn Stijnen jammerlijke uitspraken hebben gedaan. Zo zou hij gezegd hebben dat ze Cristiano Ronaldo hard moeten aanpakken zodat hij al na de tweede minuut van het veld moet worden gedragen. Zijn uitspraak valt niet in goede aarde bij de Portugese voetbalbond. Stijnen krijgt een boete van de Europese Voetbalbond.

-2009: Stijn Stijnen kondigt aan dat hij zijn contract heeft stopgezet bij De Rode Duivels

- 2010: Stopt als aanvoerder bij Club Brugge. De reden: hij zou een rustiger jaar willen, de combinatie keeper/aanvoerder werkt niet en hij zou al te veel gele kaarten hebben gekregen als aanvoerder. En het blijft niet alleen bij gele kaarten, want dat jaar stelt de Gentse politie een proces verbaal op nadat Stijnen de voorzitter van AA Gent te lijf gaat.

-2011: Uitgelekte anonieme reacties op het forum van Club Brugge zorgen ervoor dat Stijnen naar de B-Kern wordt verbannen.

Foto: Joost De Bock via ImageDesk
Video: YouTube