Het cv van Rob Vanoudenhoven

De glorietijd van Rob Van Oudenhoven ligt dan wel al enige tijd achter ons, op vtm is de presentator toch nog steeds drie keer per week te zien.

Personalia

Naam: Robert Guy Vanoudenhoven
Geboortedatum: 1967
Geboorteplaats: Vossem
Burgerlijke staat: getrouwd, vader van een dochterje, Emma

Opleiding

Marketing

Loopbaan

Rob Vanoudenhoven wou graag chirurg worden, maar dat plan sterft een vroege dood. In het begin van zijn carrière stort hij zich op een hele resem jobs: twaalf stielen, dertien ongelukken. Een van zijn vrienden die bij de VRT werkt raadt hem aan om te solliciteren bij de openbare omroep.

Begin jaren 90 werkt Rob als publieksopwarmer bij verschillende VRT-shows en schrijft hij scenario’s voor Chris Van den Durpel.

In 1997 introduceert Mark Uytterhoeven Rob bij het grote publiek als panellid van het satirische Canvasprogramma ‘Alles Kan Beter’. De voor het publiek toen onbekende Rob introduceert zichzelf met de inmiddels legendarische woorden: “Who the fuck is Rob Vanoudenhoven?”

In 1998 krijgt Rob zijn eigen show op TV1: De XII werken van Vanoudenhoven. Het programma met zijn vele stunts wordt een immens succes en de populariteit van Rob stijgt tot ongekende hoogten.

Na een tweede reeks ‘Alles Kan Beter’ is er in 2001 het programma ‘Alles Komt Terug’, opnieuw met Uytterhoeven.

Robs nieuwe show volgt in 2002: Via Vanoudenhoven. In dit programma brengt hij bekende Vlamingen in contact met hun idool.

Tussen 2003 en 2006 heeft Rob een vaste rubriek in De Laatste Show, die in die periode gepresenteerd werd door Mark Uytterhoeven. Na de programma’s ‘Het Rob-Rapport’ en ‘De Thuisploeg’ maakt hij in 2005 zijn overstap van de vrt naar de vtm – of eigenlijk: van Woestijnvis naar productiehuis Eyeworks.

Zijn eerste vtm-programma, het groots aangekondigde ‘Robland’, flopt gigantisch. Daarna duikt de presentator nog op in zangwedstrijd ‘Just The Two of Us’, ‘De Nationale IQ-Test’, ‘De Nationale Rijtest’ en ‘Niets dan de Waarheid’. Vervolgens wordt het erg stil rond Rob en doen er geruchten de ronde dat hij dat tv-wereld achter zich gelaten heeft om bij een internetbedrijf aan de slag te gaan.

Met ‘Missie Amazone’ maakt Rob in 2010 zijn comeback op tv en in de lente van 2012 is hij plots terug te zien op één, met de quiz ‘Taxi Vanoudenhoven’.

In het najaar van dat jaar is het dan weer tijd voor een vtm-programma: Belgium’s Got Talent. Volgens vtm is Rob gekozen als jurylid omdat hij als geen ander weet wat de tv-kijkende Vlaming bezighoudt en entertaint. “Voor mij is het de eerste keer dat ik acts moet beoordelen en dat vind ik erg spannend”, zegt hij er zelf over. “Mensen die hun ziel komen bloot leggen, daar kan ik alleen maar respect voor hebben.”

In het najaar van 2013 presenteert Rob Vanoudenhoven 'Nonkel Mop', een nieuwe versie van het moppenprogramma HT&D. Critici doen de show algemeen af als oubollig en zeer flauw. Ook in het nieuwe seizoen van Belgium's Got Talent maakt hij weer zijn opwachting in de jury.