Het cv van Regi Penxten

Regi is een bezig bijtje. Hij perst vlot vette beats uit zijn keyboard en computer, laat Sportpaleizen vollopen en slaagt erin horden mensen hun handjes in de lucht te laten gooien. Wat heeft hij precies allemaal op zijn actief staan?

Regi = Milk Inc.

Regi (Hasselt, 4 maart 1976) is dj, muziekproducent en songwriter, maar we kennen hem uiteraard vooral van de dancegroep Milk Inc. die in totaal al vijftien keer het Sportpaleis liet vollopen. Samen met Linda Mertens vormt hij sinds 2000 een meer dan succesvol duo, nadat hij eerder An Vervoort van 1998 tot 2000 als leadzangeres in de groep had. Milk Inc ging van start in 1996 en kende een eerste bescheiden succesje met ‘La Vache’. Intussen bracht Milk Inc al negen albums uit, waarvan de laatste twee (Forever en No Mans Land) de nummereenpositie in de Ultratop behaalden. In 2011 verscheen een verzamelaar met de grootste hits uit de voorbije vijftien jaar.

Hun eerste hit ‘La Vache’ mag dan wel voornamelijk in Frankrijk en Groot-Brittannië hebben gescoord, er volgden wel nog 32 andere singles, waaronder de immens succesvolle hits Walk on Water, Whisper en Blackout.

Van 1999 tot 2009 kregen ze elk jaar een TMF Award, dat brengt hun totaal op zestien TMF Awards in verschillende categorieën zoals Dance, Best Video, Best Album, Best Live en Best Single. Sindsdien worden deze prijzen, omwille van financieringsproblemen, niet meer uitgereikt.

Varia

Naast zijn werk bij Milk Inc. is Regi ook nog actief als remixer – er zijn intussen al elf Regi in the Mix cd’s uit – en als songschrijver voor andere artiesten. Dat resulteerde dan weer in zijn Registrated-cd's (uitgebracht bij zijn eigen label ‘Mostiko’) waar tal van artiesten op te horen zijn. Tom Helsen (Night & Day), Bart Peeters (AAA Anthem), Kate Ryan (Spoiled), Koen Buysse (Hide, Punish) en Roel Vanderstukken (I’m a Man) zijn slechts de bekendste namen. De plaat haalde vlot platina.

Van de plaat Registrated II werd vooral Hang On, samen met Stan Van Samang, een grote hit.

Sinds 2006 heeft de ereburger van Heusden-Zolder een eigen realitysoap op JIM, Regi's World. Tijdens de speciale aflevering op 2 juni 2012 treedt hij live voor het oog van kijkend Vlaanderen in het huwelijk met presentatrice Elke Vanelderen.