Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Het cv van Michelle Obama

Michelle Obama is het geheime wapen in de campagne van haar echtenoot Barack. Met haar warme en charismatische persoonlijkheid staat ze als een blok achter de uittredende president. Maar Michelle doet meer dan lachen en mooi zijn: we werpen een blik op haar carrière.

De stijlvolle First Lady is erg populair in de VS. Ze liet haar job in 2007 voor wat ze was, toen haar man de presidentsverkiezingen won. Ze wijdt nu een groot deel van haar tijd aan de bestrijding van obesitas met haar stichting Let's Move waar ook allerlei beroemdheden zoals Beyoncé hun steun aan verlenen. Ze aarzelde ook niet om een moestuin aan te leggen in de tuin van het Witte Huis om gezonde voeding te promoten.

Identikit

Naam: Michelle LaVaughn Robinson Obama

Geboortedatum: 17 januari 1964

Geboorteplaats: Chicaco

Burgerlijke staat: Sinds 20 jaar getrouwd met Barack Obama, twee dochters: Malia (14) en Sasha (11).

Beroep: Advocaat

Studies

1981: Michelle beëindigt haar middelbare studies aan de Withney M. Young Magnet High School in Chicago.

1985: Ze haalt haar diploma in de sociologie, met een specialisatie in Afro-Amerikaanse studies, aan Princeton University.

1988: Michelle haalt haar diploma in de rechten aan het prestigieuze Harvard.

Carrière

Na haar studies wordt Michelle advocate in Chicago in het kantoor van Sidley Austin. Daar ontmoet ze Barack Obama in 1989.

In 1992 vervoegt Michelle het kabinet van Richard Daley, op dat moment burgemeester van Chicago. Ze wordt zijn assistente.

In 1993 sticht ze de Chicaco Public Allies, een organisatie die jongeren aanspoort om zich aan te sluiten bij sociale verenigingen.

In 1996 trekt ze naar de Universiteit van Chicaco waar ze werkt voor de Associate Dean of Student Service. Ze ontwikkelt er activiteiten voor de jeugd.

In 2002 wordt ze voorzitster van het universitaire ziekenhuis in Chicago. Ze wordt daarna vice-voorzitster van externe aangelegenheden. In 2006 verdient ze jaarlijks 273.618 dollar, of 100.000 dollar meer dan haar man die op dat moment senator is van Illinois.

Diversen

In 2007 en 2008 roept het magazine Vanity Fair haar uit tot één van de tien meest elegante vrouwen ter wereld.

In 2009 klasseert het mannenmagazine Maxim haar op de 93ste plaats van de 100 meest sexy vrouwen ter wereld.

In 2010 roept het zakenmagazine Forbes haar uit tot de machtigste vrouw te wereld. In 2012 eindigt ze als twaalfde.