Het cv van Kobe Ilsen

Geboortedatum: 31 december 1981
Geboorteplaats: Zwijndrecht
Woonplaats: Antwerpen
Burgerlijke staat: heeft een vriendin

Kobe Ilsen palmt uw televisiescherm (minstens) twee keer per week in: in Volt en HIV+. Maar welke mediacarrière heeft deze ideale schoonzoon al achter de rug?

Opleiding

2000-2003: Journalistiek aan de Plantijnhogeschool in Antwerpen

Carrière

2004: Via een soort talentenjacht op radiozender Studio Brussel wordt Kobe verkozen tot de nieuwe radiopresentator van het programma 'Was het nu ’70, ’80 of ’90', dat hij presenteerde in de zomer van dat jaar. Van daar maakte hij snel de overstap naar televisie bij de openbare oproep.

2005: Ilsen wordt globbetrotter voor het éénprogramma Vlaanderen Vakantieland. Zo ging hij op stadssafari in Charleroi, maar mocht hij evenzeer proeven van een cruise in de Carraïben.

2007: De sympathieke jongen presenteert ‘Iedereen Eco’, waarin hij vijf bekende Vlamingen (onder andere Sabine Hagedoren en Stany Crets) naar een groener leven wil leiden.

In datzelfde jaar probeert Kobe Ilsen even een acteercarrière uit te bouwen. In Flikken mag hij als journalist Jelle Mortelmans het vuur aan de schenen leggen van Marc Pasmans, flic extra-ordinaire van de Gentse politie.

2008: Begin 2008 gaat het succesformat Volt van start, dat nu nog steeds loopt. Samen met het nieuwsanker Martine Tanghe presenteert Kobe Ilsen het discussieprogramma, dat steevast wordt afgesloten door de Volt reclametest. Het immens populaire rubriekje groeit uit tot een hit, ook op het internet, en draagt bij tot de bekendheid van Ilsen. In 2010 won het onderdeel zelfs een AIB Media Excellence Award in de categorie ‘Best creative feature’.

In het zomerprogramma Fata Morgana, waarin een stad vijf schijnbaar onmogelijke opdrachten moet vervullen, daagt hij Diest uit. Zo moesten onder andere honderd personen leren drummen, en moest het wereldrecord polonaise verbroken worden. Er werden uiteindelijk drie van de vijf doelstellingen gehaald.

Later dat jaar presenteert hij ‘Doodgraag Leven’, over vijf personen met terminale kanker die hij gedurende één jaar volgde. Het programma kent hetzelfde format als het Nederlandse ‘Over Mijn Lijk’, maar de VRT vond die titel te choquerend voor het Vlaamse publiek.

2011: Kobe snijdt opnieuw een moeilijk onderwerp aan, deze keer met het programma HIV+, waarin hij vijf seropositieve patiënten met verschillende achtergronden volgt bij hun dagelijkse bezigheden.

2012: Samen met Francesca Vanthielen presenteert Kobe de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren, een awardshow die de vrt en vtm samen organiseren. Hij is ook te horen op Radio 1 in het praatprogramma Touché en maakt zijn opwachting in Ook getest op mensen. Hij levert ook bijdrages voor Niet tevreden stem terug, het debatprogramma over de lokale verkiezingen van 2012.

2013: Op 9 januari mochten Kobe en zijn Volt-ploeg vijf kaarsjes uitblazen. Ook dit jaar zet hij maatschappelijke problemen op de agenda, stuurt hij de undercoverreporter op pad om wantoestanden aan te kaarten en laat hij bekende medemensen voelen hoe het is om een dag in iemand anders zijn schoenen te staan. Op 2 maart presenteert hij opnieuw, samen met Francesca Vanthielen de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren.