Het cv van Kim Geybels

Kim Geybels zou terugkeren naar de politiek, zo meldde Het Nieuwsblad eerder vandaag. Geybels spreekt dit bericht tegen en maakt gewag van een 'blunder' van de krant.

Welke carrièrefeiten staan er zoal op haar cv?

Personalia

Geboortedatum: 29 oktober 1981
Geboorteplaats: Herk-De-Stad
Hobby's: een goed boek lezen, tv kijken
Interesses: astronomie, religie, wetenschapsfilosofie, quantummechanica

Opleiding:

- Kandidaturen Biomedische Wetenschappen aan UHasselt
- Geneeskunde aan KUL
- Brevet Acute Geneeskunde

Politieke loopbaan

- Haar politieke loopbaan start 8 jaar geleden wanneer Geybels zich een partijkaart van de N-VA aanschaft. Naar eigen zeggen wordt ze begeesterd door de lessen geschiedenis over de Vlaamse ontvoogdingsstrijd. Ze zet zich in voor de lokale afdeling Herk-De-Stad/Halen/Lummen en is arrondissementeel bestuurslid in Limburg. Ze schopt het tot coördinator externe relaties en ondervoorzitter van Jong N-VA.

- Op 19 juli 2010 wordt ze verkozen tot voorzitter van Jong N-VA. Die functie zal ze tot en met 1 september 2010 bekleden.

- Na de verkiezingen van 13 juni 2010 waar ze 42.618 voorkeursstemmen behaalt, krijgt ze een senaatszetel toegewezen. Haar zetel behoudt ze tot 31 augustus 2010. Na een reis in Thailand waar ze in verband wordt gebracht met een drugszaak, tekent ze haar ontslagbrief. Ze wordt ook uit de partij gezet.

- Begin april 2012 wordt verkeerdelijk het bericht de wereld in gestuurd dat Kim Geybels zich in Lummen kandidaat zal stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober, op de lijst van oppositiepartij Lumineus Lummen waarvoor ze eerder reeds opkwam. Geybels ontkent en zegt dat nog niets beslist is. Het Nieuwsblad stuurde het bericht over het nieuwe politieke onderdak de wereld in "op basis van een website van 6 jaar geleden", aldus Geybels.

Deelname verkiezingen

- Gemeenteraad 8 oktober 2006 - Lummen - 16e plaats - Lumineus Lummen - 209 voorkeurstemmen - niet verkozen
- Vlaams parlement 7 juni 2009 - 2e opvolger kieskring Limburg - N-VA - 3.799 voorkeurstemmen
- Senaat 13 juni 2010 - 6e plaats kieskring Vlaanderen - N-VA - 42.618 voorkeurstemmen - verkozen

Beroep

2007 - ...: Urgentiearts in het Mariaziekenhuis, Overpelt

Varia

- Vice-praeses Biomedica Diepenbeek ('99-'00)
- Festivalarts Graspop (Rode Kruis)
- Voorzitter bibliotheekraad Lummen

Foto: Sander de Wilde