Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Het cv van Joke Devynck

Joke Devynck tart tegenwoordig op zondagavond het noodlot als Katrien Deschryver in Het Goddelijke Monster op één. Maar waar kennen we haar nog zoal van?

Personalia

Geboortedatum: 10 oktober 1972

Geboorteplaats: Knokke

Burgerlijke staat: gehuwd met acteur Johan Heldenbergh, drie kinderen

Opleiding

Dictie, voordracht en toneel aan de muziekacademie van Knokke-Heist

1994: afgestudeerd aan Studio Herman Teirlinck, richting toneel

Carrière

 1991: Joke speelt een gastrol in De Kotmadam. Ze verschijnt ten tonele als Olga Kornikova, de Poolse poetsvrouw.

1993-1998: Devynck is vooral te zien in verschillende theaterproducties, van onder andere de Koninklijke Nederlandse Schouwburg, het NTGent en het Raamtheater.

1998: Ze speelt een gastrol in de advocatenserie Heterdaad op de openbare omroep.

1999-2001: Devynck vergaart bekendheid als de assertieve Tony Dierickx in de politieserie Flikken. In 2001 moet ze afscheid nemen van de rol omdat ze zwanger is van haar eerste kind, dochtertje Tita.

2005: In Buitenspel, geregisseerd door Jan Verheyen, vertolkt ze de rol van Anne, een vrouw die haar leven weer op orde moet krijgen na het overlijden van haar man.

2007: In de populaire vtm-telenovelle Sara nam Joke de rol van Esther Bossiers op zich, het hoofd van een modellenbureau.

2008-heden: De VT4-franchise Vermist bestaat uit een film en een televisieserie. De serie volgt de lotgevallen van de cel vermiste personen van de federale politie, onder leiding van hoofdinspecteur Tine Peeters (Devynck).

2010: In de Vlaamse remake van de Nederlandse prent ‘Alles is Liefde’, Zot van A, speelt Joke de rol van productieassistente Annette, die de televisieopnames rondom de Sinterklaasviering in goede banen moet leiden.

2010: De actrice steunt de politieke partij Groen! door op te komen op de senaatslijst van de partij. Ze staat op de 15de plaats, maar raakt niet verkozen.

2010-2011: In het tweede seizoen van de vtm-serie De Rodenburghs, over een fictieve rijke Kortrijkse familie, duikt de dood gewaande Claudia (Devynck) – echtgenote van Frederick Rodenburgh, plots op.

2011: De bekende Tom Lanoye-trilogie, Het Goddelijke Monster, wordt vertaald naar het kleine scherm. Joke Devynck neemt de hoofdrol op zich. Haar personage Katrien Deschryver lijkt al haar gehele leven het noodlot aan te trekken.