Het cv van Johnny Depp

Naam: John Christopher Depp II

Geboortedatum: 9 juni 1963

Geboorteplaats: Owensboro, Kentucky

Burgerlijke staat : samen met  Vanessa Paradis, twee kinderen (Lily Rose en Jack)

Woonplaats: Plan-de-la-tour, Frankrijk

De cultserie 21 Jump Street uit de jaren 80 krijgt een remake op het witte doek! De release van de film is voorzien voor de volgende lente, maar de trailer is nu al vrijgegeven. De criticasters schreeuwen nu al moord en brand, omdat de film niet de sombere toon van de serie zou aanhouden.

Maar laat ons het belangrijkste niet vergeten: 21 Jump Street is de serie die ons Johnny Depp bracht. Een overzicht van de carrière van de acteur, die een kleine cameo zal vertolken.

Carrière

1978: Op 16-jarige leeftijd stopt Depp met school, in de hoop een rockster te worden. Hij speelt in verschillende groepen, waaronder de Kids waarmee hij ooit als openingsact voor Iggy Pop toerde.

1984: De eerste rol van Johnny op het witte doek kan meteen tellen. Hij debuteert in A Nightmare on Elm Street van Wes Craven als Glen Lantz.

1985: Depp volgt acteerlessen in de Loft Studio in Los Angeles.

1987: Lancering van de serie 21 Jump Street, en de ontdekking van Depp door het grote publiek.

1990: Depp, die graag zijn imago als tieneridool van zich af wou gooien, speelt eerst in Cry Baby van John Waters en later dat jaar neemt hij de hoofdrol in Edward Scissorhands van Tim Burton op zich. Met deze regisseur heeft hij tot nu toe 7 films gedraaid.

1993: De poëtische film Arizona Dream wordt een culthit in Frankrijk.

1997: Depp neemt plaats achter de camera en regisseert The Brave. De film krijgt zulke slechte kritieken op het filmfestival van Cannes dat besloten wordt om hem niet uit te brengen in de Verenigde Staten.

1998: In het psychedelische drama Fear and Loathing in Las Vegas van Terry Gilliam is Depp een journalist die enkele surreële trips beleeft.

2000: Wie herinnert zich niet de aimabele zigeuner Roux die het hart van Juliette Binoche verovert in het sprookje Chocolat?

2003: Johnny Depp kiest het ruime sop in de succesvolle blockbusterreeks Pirates of the Caribbean. Zijn rol als captain Jack Sparrow nestelt zich in het collectieve geheugen.

2005: Een dubbel Tim Burton-jaar voor de acteur, met de release van zowel Charlie and the Chocolate Factory als The Corpse Bride.

2009: De echtgenoot van Vanessa Paradis kruipt in de huid van John Dillinger, een beruchte crimineel uit de jaren 30 in de film Public Enemies van Michael Mann.

2010: Johnny Depp zet alweer een gekke pruik op voor een nieuwe film van Tim Burton, deze keer als The Mad Hatter in Alice In Wonderland.