Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Het cv van Gunter Lamoot

Geboortedatum en -plaats : 13 augustus 1970, Oostende
Woonplaats: Gent
Burgerlijke staat: Getrouwd, vader van een zoontje en een dochter
Website: www.gunterlamoot.be

 

“Als kind wilde ik striptekenaar worden. Stand-up comedian ben ik maar toevallig geworden. Nu teken ik af en toe wel nog. Ik vind het vooral belangrijk zelf dingen te bedenken, dat is de rode draad in mijn cv.”

Opleiding: van economie tot audiovisuele kunsten

- Beëindigde in 1988 zijn humaniora in Brugge. Hij studeerde er economische aan het Sint-Leocollege.
- Na zijn middelbare school ging hij Politieke en Sociale Wetenschappen’ aan de K.U.Leuven studeren. “Mijn avontuur aan de universiteit was geen lang leven beschoren. Ik ontdekte al snel dat het niets voor mij was. De beslissing om me aan het RITS in te schrijven, bleek wel een schot in de roos. In 1995 studeerde ik er af als Master in de Audiovisuele kunsten. Tijdens die opleiding leerde ik televisie maken en regisseren.”

Ervaring: van bandwerker tot comedian

- Vakantiejobs: animator aan zee. “Tijdens één van die jobs – het was geloof ik een reclamestunt voor Toyota -  speelde ik Gargamel, de boosaardige tovenaar uit De Smurfen, Ik herinner me levendig dat mijn hoofd bijzonder groot was.”

- Interimjobs: Eenmaal afgestudeerd, bleek er op de arbeidsmarkt niet veel werk in de audiovisuele sector. Voor hij fulltime stand-up comedian werd deed hij hier en daar een interimjob om de eindjes aan elkaar te knopen, onder andere als arbeider in de Coca-Colafabriek in Gent. “Daar moest ik lege bakken colaflesjes versjouwen en nagaan of er geen rietjes meer inzaten. Ik heb veel respect voor de mensen die dit werk jarenlang doen. Het is fysiek erg vermoeiend en bovendien is het afstompend.”

- Stand-up comedy:

In 1995, net na zijn studies, doet Gunter mee aan ‘Studio Kafka’, het absurd humoristisch programma van Kamagurka op Studio Brussel. “Kamagurka is één van de weinige mensen die van mij alles mogen zeggen of doen. Ik zal hem altijd respecteren.”

In 2001 werkt Gunter mee aan ‘microkosmos’, het grensverleggende en surrealistische luisterprogramma van Studio Brussel. Daarvoor werkte hij onder andere samen met Bram Vanneste (die in ons collectief geheugen zit als Freddy De Vadder). De twee leerden elkaar kennen in Leuven tijdens hun studies Politieke en Sociale Wetenschappen. “Meewerken aan Microkosmos was voor mij een ongelooflijke ervaring. Het was een van de moeilijkste en leukste opdrachten van mijn carrière. Het was zeer intensief en op het einde stond ik op het punt echt helemaal gek te worden. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost, maar het is een van de werken waar ik het meest trots op ben.”

In 2005 wint hij Humo's Comedy Cup en raakt zijn carrière als comedian gelanceerd. Zijn recentste avondshow Softie kwam zopas uit op dvd.

Varia

Hobby’s: “Het klinkt cliché, maar mijn werk is mijn leven en mijn leven is mijn hobby. Zolang het maar audiovisuele nonsens is, ben ik gelukkig (lacht).”

Foto: Joost De Bock