Het cv van Bart Cannaerts

Volledige naam: Bart Cannaerts
Geboortedatum: 19 juni 1980
Geboorteplaats: Sint-Katelijne-Waver
Burgerlijke staat: heeft een relatie

Vanaf zaterdag treedt Bart Cannaerts in de voetsporen van Steven Van Herreweghe, Erik Van Looy en Tom Lenaerts als presentator van het Vier-programma De Pappenheimers. Het is zijn debuut als presentator, maar hij heeft wel al een hoop ervaring op het podium als comedian en als televisiemaker. We geven een blik op zijn cv.

Studies

Bart Cannaerts studeerde in 2003 af als bio-ingenieur aan de KU Leuven. Na zijn studies haalde hij een aggregaat en gaf hij twee jaar les in een middelbare school: wetenschappen, wiskunde en biologie.

In 2006 volgt hij een jaar Woordkunst aan Studio Herman Teirlinck, maar stopt om zich op zijn comedycarrière te smijten.

Comedy

De beslissing om zich te focussen op comedy, bleek de goede want in 2006 won Bart de Culture Comedy Award in Nederland. Daarna maakte hij ook furore door de Humo’s Comedy Cup te winnen in 2007.

 

In 2010 geraakte hij als enige Belg in de finale van het Leids Carbartfestival in Nederland.

Van dan af aan ging het snel voor Bart want hij tourde met maar liefst drie solo-programma rond in Vlaanderen en Nederland: “Ik tel tot tien!”, “Waar is Barry?” en “Wanneer gaan we nog eens Bowlen?”.

Televisie

Daarnaast werkte Bart ook voor televisie. Hij begon als programmamaker voor M!LF, waar hij eindredacteur was en grappen schreef voor de presentator en collega Philippe Geubels.

Voor het productiehuis Shelter werkte hij mee aan het populaire Benidorm Bastards en Wat Als?. De programma’s werden niet alleen gesmaakt door de kijkers, maar wonnen ook verschillende prijzen.

Benidorm Bastards won in 2010 de Gouden Roos voor "Best Comedy" en "Best of 2010" en ook de FRAPA "Beste Comedyformat". In 2011 sleepte de makers een Emmy Award in de categorie Comedy in de wacht. Het programma werd ook overgekocht in andere landen.

Wat als? won “Best Comedy” op de Gouden Roos 2013 en “Best Sketch Show” op de Montreux Comedy Awards 2013.

Varia

Bart is officiële priester in het Dudeïsme. De religie is gebaseerd op het hoofdpersonage The Dude van de film The Big Lebowski van de Coen broers. Hij mag zelfs in Amerika officieel huwelijken voltrekken.

Toen de programmamakers van Benidorm Bastards naar New York trokken voor uitreiking de Emmy Awards, besloot Bart niet mee te gaan. Uit milieuoverwegingen vliegt hij slechts een keer peer jaar en hij had datzelfde jaar al eens op een vliegtuig gezeten.

Tijdens een voorstelling ging Bart in discussie met een Afrikaan uit het publiek, een Senegalese landbouwer. Hij was op de vlucht voor het onvoorspelbare weer in zijn land, gevolg van de klimaatverandering. Bart pakte de man hard aan, tot die uiteindelijk de zaal verliet. Het filmpje was opgezet spel voor een campagne van 11.11.11.