Het cv van Anne De Baetzelier

Personalia

Geboortedatum: 15 augustus 1964
Geboorteplaats: Gent:
Nationaliteit: Belg
Burgerlijke staat: Getrouwd met Patrick Moysons, 3 kinderen: Ellen (1994), Thomas (1996) en Vincent (1998)
Website: annedb.be
E-mail: anne@annedb.be

Opleiding

  • Humaniora: Economische richting, Maria-Instituut, Tervuren.
  • Hogeschool: Engels / Spaans, Vlekho, Brussel. Studeert af in 1986 met onderscheiding.

Loopbaan

1. Omroepster, radiostem, en presentatrice

- In 1989 wordt ze verkozen tot Miss België en ze begint daarna aan een carrière als omroepster bij VTM. Ze blijft dit doen tot 2008. Nadat ze zelf haar exclusiviteitscontract heeft opgezegd, blijft ze aan de slag bij VTM en presenteert ze zowel op VTM als Vitaya.

- Tijdens haar 20-jarige mediacarrière was ze gastvrouw van de meest uiteenlopende programma’s op VTM: van spel- tot praatprogramma’s, van muziekprogramma’s tot schlagerfestivals. Het programma met de langste levensloop op VTM was het muziekprogramma 'Tien om te Zien'.  Op Vitaya presenteerde ze twee seizoenen van '1000 Seconden'.

- Ook radiowerk behoorde tot haar mediacarrière: ze presenteerde verscheidene programma’s op Radio Mango en Nostalgie.

- Naast haar radio- en tv-werk heeft Anne ook een reeks meertalige bedrijfspresentaties op hoog niveau in binnen- en buitenland op haar palmares. Daarnaast modereert ze regelmatig debatten en leidt ze tal van awarduitreikingen in goede banen.

2. Van ondervoorzitter tot lijsttrekker bij Lijst Dedecker

- Op 13 februari 2009 doet ze haar intrede op het Vlaamse politieke toneel.  Ze wordt geïntroduceerd door Peter Reekmans die samen met haar voor LDD in Vlaams-Brabant naar de Vlaamse verkiezingen van 7 juni 2009 gaat. Ook op de Europese lijst wordt ze voorgesteld.

- Uiteindelijk haalt ze 8.103 voorkeurstemmen op de Vlaamse lijst en meer dan 18.000 voorkeurstemmen op de Europese lijst (vanop de 11e plaats). Toch haalt ze voor LDD nipt de 2e zetel in het Vlaams Parlement niet. Ze blijft zich echter inzetten voor Lijst Dedecker aangezien ze overtuigd is van de échtheid en de haalbaarheid van de partijpunten én van de ideologie van haar voorzitter. Zo wordt ze ondervoorzitter van de partij en richt ze het nieuwe ledenblad 'AhA! Voor mensen met Gezond Verstand'.  Als eindredactrice van 'AhA!' en eindverantwoordelijke van het blad 'LDD-Focus', een themablad dat dieper ingaat op welbepaalde thema’s en wordt verspreid onder het middenveld, introduceert ze een nieuwe manier van communicatie met de leden in.

- Door haar inzet voor de verkiezingen van juni 2009 inzake onderwijs, organiseert ze de Studiedag 'Onderwijs en Ondernemen' in het Vlaams Parlement op 2 februari 2010 met als thema: “Herwaardering van het Beroeps- en Technisch Onderwijs en deeltijds leren. Een betere afstemming van beroepsopleidingen op de actuele noden van de arbeidsmarkt.” Ze geeft aan dat ze erg geïnteresseers is in onderwijs, "omdat ik zelf moeder ben".

- Anne De Baetzelier is lijsttrekker voor de Senaat voor Lijst Dedecker op 13 Juni 2010.  Na de zomer kondigt ze haar vertrek aan, en noemt de politiek "een afgesloten hoofdstuk in haar leven".

- Anne legt zich terug toe op presentaties voor bedrijven. Ze maakt nog een zijsprong naar de televisie: als kandidaat in het survivalprogramma Expeditie Robinson. Ze springt in de kijker als een ruzie tussen haar en Debora Ostrega hoog oploopt.

Varia

  • Hobby’s: lopen, koken, lezen en gezellig samenzijn met het gezin.
  • Favoriete uitspraak: “Echt belangrijke zaken werden bereikt door mensen die bleven proberen, zelfs als er geen hoop meer bleek te zijn.” Dale Carnegie.