Het cv van Ann Van Elsen

Ann Van Elsen siert tegenwoordig het televisiescherm met haar verschijning in het VT4-programma “Huizenjacht”, maar ze heeft er op 31-jarige leeftijd reeds een lange carrière in medialand opzitten.

Personalia

Geboortedatum: 27 december 1979
Geboorteplaats: Mol
Burgerlijke staat: Gehuwd met ex-voetballer Gunther Van Handenhoven

Studies

Marketing in Geel
Handelswetenschappen in Brussel

Carrière

2002: Ann mag zich tot Miss België kronen. Later dat jaar weigert ze, samen met een aantal andere meisjes, deel te nemen aan Miss World in Nigeria. Ze protesteren daarmee tegen de doodstraf voor een vrouw die ongehuwd zwanger werd. Ann wordt in hetzelfde jaar ook omroepster bij VT4.


2003: Van Elsen schrijft samen met journalist Inge Ghijs het boek “Amina is niet alleen”, waarin ze een overzicht geeft van vrouwenmishandeling in de wereld.


2004: Ann wordt het gezicht van een campagne van de christelijke vakbond ACV (regio Gent-Eeklo), waarin ze werknemers oproept om zich kandidaat te stellen voor de sociale verkiezingen.


2005: De Kempische schone beslist zich toe te leggen op televisiewerk. Voor VT4 presenteert ze onder andere het programma “De Brandkast”, waarin een gezin in Vlaanderen kans maakt op 25.000 euro, wanneer ze bezoek krijgen van Ann.


2006: Ann poseert voor de badpakkenspecial van P-magazine. Voor deze shoot worden opnames gemaakt in Brazilië, en ze er engageert zich voor het goede doel. Ze zet zich in voor straatkinderen in Rio De Janeiro. Gemaakte foto’s worden verkocht als postkaarten, waarvan de opbrengst naar een vzw gaat die opvangtehuizen voor kinderen draaiende houden.


2007: Ook nu zet Van Elsen zich in voor het goede doel. Ze poseert naakt voor Playboy, waarbij de opbrengt naar de Studio-Brusselactie Music For Life gaat. Op die manier verzamelt ze 30.000 euro voor meer drinkbaar water.


2008: Ze gaat aan de slag bij het toenmalige Radio Donna en presenteert op zondagavond het programma “Sunday Match”.


2009: Na de oprichting van MNM krijgen Ann Van Elsen en Dave Peeters hun eigen radioshow: “De Ann & Dave show”.


2010: Ann bevalt van haar eerste kind, het meisje June. Tijdens haar zwangerschap en na de bevalling was ze te zien in de docusoap “Mama’s mooiste”.


2011: Samen met Veronique De Kock presenteert ze het VT4-programma "Huizenjacht".