De carrière van de nieuwe jury van Mijn Restaurant!

Rani De Coninck blijft de vaste waarde van het programma waarin vijf duo's moeten strijden om hun horecazaak, maar de jury werd helemaal omgegooid. Daarin zetelt niet langer een chef als Peter Goosens, maar wel een politiek commentator en een architect.

1. Yves Desmet

Desmet (51) werd in 1994 hoofdredacteur van De Morgen. Met omzwervingen langs verschillende jobs bij de krant is hij er nu sinds 2006 actief als politiek commentator. Desmet is ook een bekend televisiegezicht: van 2001 tot 2006 presenteerde hij samen met Gui Polspoel het politieke debatprogramma Polspoel en Desmet op vtm. Hij waagde ook zijn kans in het spelprogramma 'De allerslimste mens ter wereld', maar moest na vier deelnames de duimen leggen tegen Ben Crabbé. Hij is een zelfverklaarde hobbykok en foodie, en dat mag wat kosten. Voor een Japans keukenmes legde hij niet minder dan 320 euro neer.

Lees ook Waar geeft Yves Desmet geld aan uit?

2. Vittorio Simoni

Deze 57-jarige Limburgse architect is de zoon van een Italiaanse ijsventer die met een camionette rondtrok. In 1987 richtte Simoni zijn eigen architectenbureau op, waarmee hij sindsdien veel succes oogstte. Hij tekende onder andere al het modemuseum in Hasselt en de shops van modeontwerper Dirk Bikkembergs in Japan. Voor dat modemuseum ontving hij in 1996 de driejaarlijkse architectuurprijs van de provincie Limburg. Onlangs voorzag hij ook het tweesterrenrestaurant ’t Zilte, op de bovenste verdieping van het MAS in Antwerpen, van een interieur.

Lees ook Elio Di Rupo en 5 andere succesvolle Italo-Belgen

3. Willem Asaert

Deze culinair journalist (50) voor onder andere DeMorgenMagazine en Knack Weekend ging in de vorige seizoenen van het programma al af en toe aan de slag als "geheim recensent" die verslag uitbracht aan meester Goosens. Nu wordt hij opgepikt als volwaardig jurylid. Met ontembaar enthousiasme bezoekt en becommentarieert hij elk jaar meer dan 300 restaurants, waaronder de groten der aarde zoals El Bulli en The Fat Duck. Hij stond ook vijftien jaar in de horecabusiness zelf, als hotel- en restaurantmanager.

 

4. Aline Juliá

De vrouw in het gezelschap, de 41-jarige Aline Juliá, zal de P's verzorgen voor de deelnemende restaurants: promotie, publiek, prijszetting, presentatie… Aline wordt voorgesteld als een marketingexperte, en dat is ze ook. Momenteel is ze freelance brand, marketing & communication consultant. Maar ze heeft ook nog andere prestaties op haar palmares staan: ze stond mee in voor de lancering van het MAS én ze was jaren geleden verantwoordelijk voor de lancering van de alom gekende Bob-campagne. Ze maakte elf jaar lang carrière bij Mobistar, tot ze director of brand & commercial communication werd, maar trok er toen de deur achter zich dicht en begon te freelancen.