Zomervakantie: alles over studentenwerk

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent voor heel wat studenten een centje bijverdienen. Wat zijn de regels rond studentenarbeid? Waar moet je op letten?

Wie is jobstudent?

Laten we beginnen bij het begin. Je kan aan de slag als jobstudent als je voldoet aan enkele voorwaarden. Hoewel het begrip 'student' niet door de wetgever wordt gedefinieerd, moeten we het ruim interpreteren. Het gaat om studenten die dagonderwijs volgen, maar ook om bijvoorbeeld vrije leerlingen en zij die examens voorbereiden voor de centrale examencommissie.

Hoeveel mag je verdienen?

Niet onbelangrijk om weten: je loon! Om je studentenloon te bepalen, kan je nagaan of er een loon is vastgelegd bij CAO in de sector waar je werkt of in de bedrijfsbarema's. Als dit niet bepaald is, is er ook nog zoiets als een gewaarborgd minimummaandinkomen voor 21-jarigen (GMMI). Voor studenten jonger dan 21 jaar dient men op het GMMI degressieve percentages toe te passen. Hier lees je er alles over.

Op een studentenloon hoef je geen sociale bijdrage te betalen.

Studentenovereenkomst

Als je een studentenjob hebt gevonden, moet er tussen jou en je werkgever een overeenkomst worden opgesteld. Daar moeten een aantal verplichte zaken in opgenomen worden. Een voorbeeldovereenkomst vind je hier.

Een studentencontract kan steeds beëindigd worden in onderlinge overeenkomst. Als dat niet kan, gelden er een aantal regels.

Enkele suggesties

Ben je er nog niet over uit welke studentenjob je wil? Misschien brengen de 5 gekste studentenjobs je wel op een idee.