Zo neemt je voormalige werkgever je terug aan

Het lijkt niet eenvoudig, maar het is mogelijk om terug aan de slag te gaan bij je voormalige werkgever. Het loont dan ook de moeite om het te proberen als je die job graag deed en er in goede verstandhouding vertrokken bent. Hier zijn 8 tips om opnieuw bij je ex-baas te solliciteren.

1. Vind interessante vacatures

Zoek interessante, openstaande vacatures op de website van je voormalige werkgever. Lees de functieomschrijving aandachtig en duid de belangrijkste vereisten aan.

2. Pas je cv aan

Pas je cv aan de functie aan en zet op die manier je vaardigheden, opleiding en prestaties, die relevant zijn voor de job, in de verf.

3. Bepaal je netwerk

Maak een lijst van iedereen die je kende in je voormalige bedrijf, zo krijg je een duidelijk beeld van je netwerk. LinkedIn kan daarbij een handige hulp zijn.

4. Hernieuw relaties

Terug contact opnemen met sleutelfiguren in het bedrijf kan je op verschillende manieren doen: via LinkedIn, telefoon, in persoon, email, Facebook,… Kies voor de mensen die je werk kennen en die je van binnenuit kunnen helpen. Probeer er ook achter te komen wat er veranderd is sinds je bent weggegaan.

5. Spread the word

Laat de mensen in je netwerk weten dat je interesse hebt om terug aangenomen te worden. Stuur hen via mail een nieuwe versie van je cv en vraag hen om het voor te leggen aan de personeelsdienst. Heb je nog referenties nodig? Dan is dit het goede moment om sleutelpersonen in je netwerk te vragen of ze een aanbeveling willen schrijven. Dat kan een formele brief of een aanbeveling via LinkedIn zijn.

6. Neem contact op met HR

Werkte je samen of kwam je veel in contact met iemand van HR in je vorige bedrijf? Vooral de mensen die verantwoordelijk zijn voor de aanwervingen zijn belangrijk. Contacteer hen en laat weten dat je interesse hebt in de vacante plaats en maak duidelijk dat je gepast profiel hebt.

7. Blijf op de hoogte

Bekijk regelmatig de website van het bedrijf, hou in de gaten of er nieuwe vacatures gepubliceerd worden en contacteer recruiters.

8. Bereid antwoorden voor

Heb een antwoord klaar voor de vraag waarom je het bedrijf verlaten hebt en waar je daarna werkte. Je moet kunnen uitleggen waarom je terug wil komen en waarom jij een meerwaarde bent voor het bedrijf.

Bron: Forbes