Werk aan de winkel in de haven van Antwerpen

De opnieuw oplevende economie zorgt ervoor dat het de havens in België en de buurlanden weer voor de wind gaat. Zowel Rotterdam (olie), Zeebrugge (auto’s), Antwerpen (containers) als Gent (staal) profiteren van de aantrekkende economie. En dat opent perspectieven voor wie graag aan de slag wil in de haven.

 

Zo heeft de haven van Antwerpen in de eerste zes maanden van dit jaar meer dan 104 miljoen ton goederen behandeld, meldt De Tijd, of 6,4 procent meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Vooral de containertrafiek kende een flinke groei (+ 9,5 procent). Daarnaast keurde de Vlaamse regering onlangs de bouw van het Saeftinghedok tegen 2021 goed. En dan hebben de Chinezen ook nog hun oog laten vallen op de Opel-site in de haven, vanwaar ze export naar Afrika willen organiseren.

 

Wie in deze boomende sector aan de slag wil, moet zeker eens grasduinen tussen de havenjobs op onze site, want er worden heel uiteenlopende profielen gezocht zoals: accountants, inside sales medewerkers, mecaniciens, technici, chauffeurs maar ook administratieve krachten kunnen hun kans wagen in een van de vele havenbedrijven.

Of wat dacht je van een job als brand- en veiligheidswacht bij een petrochemisch bedrijf? Misschien lijkt het je wel wat om als maritiem verpakker aan de slag te gaan? Of als network engineer? En denk ook eens aan het Gemeentelijk Havenbedrijf zelf, dat met al die extra bedrijvigheid ook wel wat jobs in de aanbieding heeft. Eén ding is zeker: de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Wil je je steentje bijdragen aan de groei van de Antwerpse haven? Check hier ons jobaanbod.