Welke soorten advertenties bestaan er?

Rekruteringsadvertenties vertellen meer dan je denkt. Ze dragen een boodschap uit over het bedrijf en haar cultuur. Uit een studie van het onderzoeksbureau McKinsey blijkt dat er 4 grote profielen of boodschappen onderscheiden kunnen worden in rekruteringsadvertenties.

1. Winnaarsmentaliteit:

Dit soort advertenties richt zich op werknemers die een succesvol bedrijf zoeken. Ze werken graag mee aan de groei en vooruitgang van de onderneming en zijn minder bezorgd om haar missie en locatie.

2. Voor het grote geld:

Deze talenten moeten bereid zijn grote risico's te nemen in de hoop een even grote beloning te krijgen. Carriëremogelijkheden zijn dus essentieel voor dit profiel, eerder dan het succes van het bedrijf of de actieve rol die de werknemer in dit succesverhaal speelt.

3. Job met missie:

Andere werkzoekenden verwachten van een bedrijf een inspirerende missie en hopen er een boeiende uitdaging te vinden. Geldelijke beloningen en hogerop klimmen zijn minder van tel.

4. Lifestyle:

Zij hechten belang aan levenskwaliteit en openheid wat betreft verschillende levensstijlen. De locatie van het bedrijf en een goede relatie met de baas spelen eveneens een belangrijke rol. De groei van de onderneming en mogelijke uitdagingen zijn niet doorslaggevend wanneer deze groep voor een job kiest.