Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

We kijken 76 seconden naar een vacature die ons interesseert

Vacatureplatform TheLadders liet een groep werkzoekenden vijf verschillende vacatureteksten lezen. Met eye-tracking technologie werd in kaart gebracht hoe de lezers met hun ogen over de tekst bewogen. Daarbij wordt naast de bewegingen ook duidelijk hoe lang op een bepaald punt wordt gefocust.

Scannen van vacatures gaat razendsnel

Volgens een eerste enquête van TheLadders zou 44% van werkzoekenden één tot vijf minuten de tijd nemen om een vacaturetekst door te nemen. 19% hield het zelfs op maximaal tien minuten. Niets blijkt minder waar. Toen dezelfde werkzoekenden de vacatures voorgeschoteld kregen, deden ze er gemiddeld 49,7 seconden over om deze als ongeschikt te bestempelen. En vacatures waarin ze wel geïnteresseerd waren dan? Ook daar werd maar 76,6 seconden aan besteed.

Bron: TheLadder

Weinig aandacht voor functieomschrijving en -eisen

Er blijkt een duidelijke volgorde te zijn waarin we de tekst van een vacature lezen. We kijken eerst naar de functienaam, vervolgens naar de bedrijfsinformatie, en als laatst naar details als salaris en contactinformatie. Opvallend genoeg zijn de daadwerkelijke functie-eisen blijkbaar niet zo belangrijk voor de werkzoekende. Zelfs bij vacatures die passen bij het profiel van de lezer, wordt hier maar 14,6 seconden bij stilgestaan.

De meeste tijd wordt besteed aan het lezen van de functieomschrijving (25,9 seconden) en de bedrijfsinformatie (23 seconden). Maar zelfs die functieomschrijving wordt meer gescand dan goed gelezen, waarbij de laatste paar regels vaak helemaal worden overgeslagen.

Dit artikel verscheen eerder op Intermediair.nl

Tekst: Michael van Dorp