Wat je profielfoto over jou zegt

Werkzoekenden, verzorg je online imago! Rekruteerders googelen tegenwoordig systhematisch je naam als je cv hen interesseert. Je zet je privacy-instellingen op Facebook dus best op scherp ...

Wat een potentiële werkgever wel altijd kan zien is je profielfoto. Kan hij daar conclusies uit trekken?

Mylife.com is gespecialiseerd in het beheer van je e-reputatie. Ze overlopen de meest voorkomende profielfoto's en wat zij over jou vertellen aan een rekruteerder ...

  • Duck Face

Wat dit zegt volgens jou: "Ik ben schattig, grappig en sexy!"

Wat het écht uitstraalt: Je wil kost wat kost in de schijnwerpers staan. De "duck face"-pose is sinds 2008 trouwens de risee van het internet. Blijkbaar ben jij de enige die hier nog niet van op de hoogte is.

 

  • Met je wederhelft

Wat dit zegt volgens jou: "Hij/zij is de man/vrouw van mijn leven en ik wil dat de hele wereld weet hoeveel ik van hem/haar hou. Het ziet er lief uit."

Wat het écht uitstraalt: De recruiter kan de indruk hebben dat je te veel de neiging hebt om je naar je partner te schikken. Kan je wel zelfstandig zijn en werken?

  • Geherkadreerd

Wat dit zegt volgens jou: "Ik zie er best goed uit op die foto, jammer dat hij in groep genomen is ... Ach ja, dan knip ik mezelf er toch gewoon uit?"

Wat het écht uitstraalt: Ben je bang dat je vrienden je in de schaduw zullen zetten? Sta je niet meer op goede voet met hen? Zijn het gezochte criminelen? Zo veel onbeantwoorde vragen ...

  • Je huisdier

Wat dit zegt volgens jou: Niet veel, je bent gewoon dol op je hond/kat/hamster/pony. Dus siert Fifi je profielfoto.

Wat het écht uitstraalt: Je hebt waarschijnlijk een hart voor dieren. Maar waarom toon je geen foto van jezelf? Heb je iets te verbergen?

 

  • Spierbundels

Wat dit zegt volgens jou: "Ik ben getraind, gespierd en trots op hoe ik eruit zie. Ik ben een harde werker!"

Wat het écht uitstraalt: Je bent oppervlakking, je hecht overmatig veel belang aan uiterlijk vertoon, en je bent ijdel.

 

  • Feest!

Wat dit zegt volgens jou: "Dat was de beste avond van mijn leven, al weet ik er niet echt alles meer van ... "

Wat het écht uitstraalt: Je houdt van een feestje en je profiteert van het leven, maar als profielfoto is het echt een afknapper voor een recruiter. Volgens een onderzoek keurt maar liefst 47% van de rekruteerders foto's van alcoholische uitspattingen af.

  • Uit de oude doos

Wat dit zegt volgens jou: "Het is grappig om een jongere versie van mezelf als profielfoto te gebruiken. Kijk eens hoe schattig ik eruit zie! En wat was de mode toen fout!"

Wat het écht uitstraalt: Leef jij soms in het verleden? Een rekruteerder wil liever iemand zien die naar de toekomst kijkt en vooruit wil, dan iemand die nostalgisch blijft vasthouden aan vervlogen tijden.

  • Het panorama

Wat dit zegt volgens jou: "Wat een prachtig landschap. Gelukkig sta ik vrij klein op de foto, zo zie je er meer van."

Wat het écht uitstraalt: Je bent gereserveerd, timide en bent graag alleen.