Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Wat hopen Marie, Dries, Stefan en Marie te vinden op Talentum?

Zoals elk jaar is het al van bij aanvang over de koppen lopen op Vacature Talentum. Zo’n 7.000 bezoekers maken vandaag hun opwachting op de grootste job- en carrièrebeurs van België. Ze kunnen er rekruteerders ontmoeten, luisteren naar inspirerende lezingen en hun cv laten nalezen door specialisten. We spraken lukraak vier bezoekers aan en vroegen wat hen naar Tour & Taxis had gelokt.

 

Naam: Marie Van Campfort
Leeftijd: 22
Woonplaats: Gent
Diploma: bachelor in de orthopedagogie en bachelor na bachelor zorgmanagement
Ervaring: net afgestudeerd
Naar welk soort job ben je op zoek? Het liefst van al zou ik een job willen waarin ik mijn beide diploma’s kan combineren. Lukt dat niet, dan wil ik graag starten als orthopedagoge om ervaring op te doen.
Wat hoop je te vinden op Talentum? Ik wil eens kijken wat de bedrijven aan te bieden hebben, al weet ik dat het niet zo gemakkelijk is om werk te vinden in de sociale sector. Op Talentum zijn er bijvoorbeeld twee healthcarebedrijven, terwijl dat er voor andere sectoren veel meer zijn. Maar goed, ik kijk eens rond.
Gebruik je sociale media in je zoektocht naar werk? Ik gebruik vooral LinkedIn, al vind ik het wel spijtig dat de sociale sector zelf daar niet zo actief in is.

 

Naam: Dries Vleugels
Leeftijd: 26
Woonplaats: Hasselt
Diploma: bachelor in sociaal werk
Ervaring: enkel stages in de milieusector
Naar welk soort job ben je op zoek? Oorspronkelijk zocht ik een job in de milieusector, maar omdat de kans daartoe heel klein is, ben ik momenteel heel breed aan het zoeken. Ik kijk in de sociale sector, human resources en arbeidsbemiddeling.
Wat hoop je te vinden op Talentum? Ik hoop een overzicht te krijgen van het jobaanbod, maar kom ook voor het carrièreadvies. Zo vind ik het interessant dat je hier je cv kan laten nakijken.
Gebruik je sociale media in je zoektocht naar werk? Heel weinig.

 

Naam: Stefan Desseaux
Leeftijd: 42
Woonplaats: Brussel
Diploma: kunstwetenschappen en kandidatuur rechten
Ervaring: in de uitzendsector
Naar welk soort job ben je op zoek? Ik zoek een financiële job, iets dat aansluit bij mijn ervaring.
Wat hoop je te vinden op Talentum? Ik ben gewoon nieuwsgierig. Wie weet is er hier iets dat interessant is voor mij.
Gebruik je sociale media in je zoektocht naar werk? Ik heb profielen op sociale media, maar gebruik die niet echt intensief om werk te zoeken.

 

Naam: Marie Wilson
Leeftijd: 31
Woonplaats: Brussel
Diploma: bachelor in public relation
Ervaring: in de retailsector
Naar welk soort job ben je op zoek? Ik heb eigenlijk nooit een job gehad die aansluit bij mijn diploma. Totnogtoe heb ik het management gedaan van enkele boetieks. Nu zou ik graag een carrièreswitch maken en werken in de communicatie- en marketingsector.
Wat hoop je te vinden op Talentum? Een jobbeurs zoals deze is helemaal anders dan sollicitatiegesprekken doen. De sfeer is hier meer open en je hebt de mogelijkheid om heel wat mensen te ontmoeten. Op die manier kan je op één dag je kansen op een job enorm vergroten.
Gebruik je sociale media in je zoektocht naar werk? Ja. Het gebeurt vaak dat vrienden van mij op Facebook vacatures posten van de bedrijven waarvoor ze werken. Daarnaast gebruik ik ook LinkedIn. Door een paar trefwoorden in te stellen kan ik altijd zien of er ergens vacatures zijn die me zouden kunnen interesseren.