Walibi: "Beperk je bij hobby's niet enkel tot lopen of fietsen. Wees creatief"

Hoe maak je een goede eerste indruk? Hoe overtuig je de rekruteerder? Wekelijks leggen we ons oor te luister bij bedrijven en verzamelen we bij hen de meest nuttige sollicitatietips. Deze keer aan de beurt: Fabienne Guaglianone, HR-directeur bij Walibi.

Het cv: “Probeer onze aandacht te trekken”

“Bij Walibi rekruteren we doorgaans twee types van werknemers: de kantoorprofielen (administratief, financieel, marketing, …) en de seizoenswerkers.”

“In het geval van de seizoenswerker volgen we niet de klassieke rekruteringsmethode met cv en motivatiebrief. De kandidaten moeten enkel een formulier op onze website invullen. Daarna worden ze uitgenodigd op een eerste selectieproef waarbij ze in verschillende situaties moeten aantonen dat ze over de juiste kwaliteiten beschikken. Bij dit type van profiel vinden we het gedrag en de houding van de kandidaat belangrijker dan zijn vorige professionele ervaringen.”

“Voor de meer klassieke profielen verwachten we wel een cv opgesteld volgens de regels van de kunst. Hier bevelen we aan antichronologisch te werk te gaan: de meest recente professionele ervaring dus bovenaan. Maak daarbij best ook duidelijk welke taken je daar deed en vernoem ze in functie van de dingen die wij vragen. Een beetje originaliteit in je cv kunnen we zeker smaken: het is zeer belangrijk de klemtoon te leggen op bepaalde opmerkelijke ervaringen of projecten die onze aandacht kunnen trekken.”

“In diezelfde visie raden we ook aan om voldoende aandacht te besteden aan de rubriek ‘hobby’s’. Beperk je niet enkel tot ‘lopen en fietsen’, maar voeg ook zeker interessante randprojecten toe, zoals een scoutskamp of een sportieve uitdaging die je bent aangegaan.”

De motivatiebrief: “Vermijd standaardbrieven”

“Het is altijd goed als een cv vergezeld wordt van een motivatiebrief waarin je je interesse voor ons bedrijf toont. Vermijd ten alle prijze een standaard brief die je naar iedereen stuurt. Ook hier verwachten we wat creativiteit, iets dat aangeeft dat je specifiek geïnteresseerd bent om voor Walibi te werken.”

Sollicitatiegesprek: “Toon dat je zin hebt om voor ons te werken”

“Iedereen weet het: de eerste indruk is echt belangrijk. In de eerste plaats kijken we naar het gedrag en de houding van de kandidaat. Zo proberen we te zien of het klikt.”

“We besteden ook extra aandacht aan de manier waarop de kandidaat uitdrukt welke motivatie hij of zij heeft om te komen werken. Voor ons is dat echt een essentieel criterium: dat onze werknemers zin hebben om te komen werken en zich er ook goed voelen.”

“Je moet ook kunnen aantonen dat je het park kent en dat je het op zijn minst één keer hebt bezocht. Dat maakt inherent deel uit van je interesse om bij ons te komen werken.”