Waarover liegen Belgen het vaakst op hun cv?

De realiteit een beetje mooier voorstellen dan die eigenlijk is, het gebeurt wel vaker op cv's. Maar waarover liegen we het meest?

De HR-dienstverlener Robert Half ondervroeg meer dan 2.000 Europese rekruteringsmanagers over de leugens die ze het vaakst tegenkomen op cv's.

De Luxemburgers blijken het meest vertrouwen te hebben in de waarachtigheid van de cv's die ze toegestuurd krijgen. Aan de andere kant van de rangschikking vinden we de Tsjechen. Maar liefst 70% van de recruiters denkt er dat de cv's onder hun neus leugens bevat. In België denkt 53% van de recruiters dat de cv's die ze ontvangen een correcte afspiegeling zijn van het profiel van de kandidaat.

Om de juistheid van een cv te controleren contacteren recruiters meestal de referenties die erop vermeld worden. In Luxemburg gebeurt dat het vaakst (64%), in Italië het minst (42%).

 

Land van de recruiter

Vertrouwen in de juistheid van het cv

Natrekken van de referenties

1

Luxemburg

75%

64%

2

Nederland

54%

57%

3

Frankrijk

54%

49%

4

België

53%

61%

5

Duitsland

51%

45%

6

Zwitserland

49%

61%

7

Italië

47%

42%

8

Oostenrijk

40%

49%

9

Tsjechië

30%

58%

De meest voorkomende leugens

Bepaalde secties worden vaker opgesmukt dan andere. Belgen liegen vooral over de inhoud van hun vorige job en over hun talenkennis. Volgens recruiters het voorgestelde niveau van talenkennis overdreven in maar liefst 43% van de gevallen.

Ook in Luxemburg (58%), Italië (54%), Zwitserland (47%) en Duitsland (43%) wordt er duchtig gejokt over de eigen talenkennis.

Mag je liegen op je cv?

Liegen blijft uit den boze. Zet je sterkte punten in de verf, zonder ze mooier voor te stellen dan ze zijn. Overdrijf ook de periode van tewerkstelling bij je vorige baan niet, er zijn andere manieren om een gat in je cv te verklaren.

Als een recruiter merkt dat je hem bij de neus neemt zullen je kansen op je droomjob flink verminderen ...