Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Waaraan erger jij je als je solliciteert?

Akkoord, wie met een sollicitant in zee wil gaan, moet hem of haar eerst grondig screenen. Maar moet dat echt altijd zo lang duren? Liz Ryan stelde voor BusinessWeek een lijst samen van de meest irritante aanwervingstechnieken.

De 7 irritantste gewoontes van de rekruteerder

1. Hij laat sollicitanten maandenlang wachten. Niets zo vervelend als geen antwoord krijgen op een brief. Hoe langer een antwoord uitblijft, hoe groter de kans dat de kandidaat elders al een baantje gevonden heeft.

2. Hij keert het privéleven van de kandidaat ondersteboven. Online formulieren waarop werknemers elk detail (zelfs het meest onbenullige vakantiebaantje) moeten invullen, irriteren toekomstige werknemers mateloos. Maak het sollicitanten makkelijk: laat hen hun cv zelf uploaden.

3. Hij stelt 'belachelijke' eisen. Waarom zou iemand die aan de lopende band werkt, Grieks moeten kennen? Zoek niet naar de perfecte werknemer op aarde, probeer vooral iemand te vinden die geschikt is voor de job. Denk dus goed na over de eisen die je stelt.

4. Hij vraagt al tijdens het eerste gesprek hoeveel hij/zij wil verdienen. Daardoor krijgt de sollicitant de indruk dat je meer op je geld zit, dan dat je hem bij je team wil. Je kan beter zelf een salaris voorstellen en kijken of hij daarmee kan leven.

5. Hij komt zijn beloftes niet na. Het kan goed zijn dat je hr-afdeling het ontzettend druk heeft, maar dat is geen reden om te talmen. Geef je een datum mee waarop je iets zal laten weten over je beslissing, hou je er dan ook aan.

6. Hij verbergt cruciale info. Ben je echt geïnteresseerd in een persoon, hou dan geen informatie achter over je personeels- of salarisbeleid. Als je bang bent dat de sollicitant met die gegevens naar de concurrentie trekt, laat hem of haar dan een geheimhoudingsverklaring tekenen.

7. Hij zet de sollicitant onder druk. Eis niet van een kandidaat dat hij onmiddellijk beslist. Hij zal argwanend worden en denken dat je iets te verbergen hebt. Geef hem even tijd zodat hij nog bijkomende vragen kan stellen.

Tekst: Jonas Stevens