Vraag naar administratief personeel blijft groot

Nog altijd zijn administratief personeel en secretariële jobs niet weg te slaan uit de top tien van knelpuntberoepen. Volgens de laatste cijfers, recent verzameld door interimbureau Manpower, is de vraag wel lichtjes afgenomen.

 

De nood blijkt in Brussel hoger dan in Vlaanderen en Wallonië, maar dat mag niet verbazen. In de hoofdstad is twee- en zelfs meertaligheid van groot belang. In de meeste gevallen wordt een perfecte – mondelinge en schriftelijke – kennis van zowel Nederlands als Frans gevraagd.

 

Administratie is natuurlijk een vlag die vele ladingen dekt. Ondanks een voortschrijdende automatisering van bedrijfsprocessen, blijft er heel wat menselijke interventie noodzakelijk. Een administratief bediende is duidelijk meer dan een veredeld(e) typist(e); hij/zij staat bijvoorbeeld in voor het berekenen van prijzen, het maken van bestekken en het opstellen van vrachtbrieven. Een office manager verzorgt de planning en lost interne en soms ook externe vragen en problemen op. En een goede management assistant is goud waard, zoals elke leidinggevende zal bevestigen.

 

 

Administratie is jouw ding? Vind hier alle beschikbare jobs