Voorbeelden van een goede motivatiebrief

We tonen je graag hoe je een motivatiebrief kan opstellen aan de hand van deze twee voorbeeldbrieven.

Neem deze brieven zeker niet zomaar over, maar laat je erdoor inspireren om, met onze tips in het achterhoofd en de vacature in de hand, jouw eigen brief te ontwikkelen.

Voorbeeldbrief van een ervaren profiel

 

Geachte heer,

Geachte mevrouw,
 

Als Marketing Manager bij Schepens bedacht ik de digitale marketingstrategieën van het bedrijf. Door mijn leidinggevende capaciteiten over een team van vier marketeers zorgde ik ervoor dat Schepens op de kaart werd gezet in ons domein. Graag wil ik me nu aan een nieuwe uitdaging wagen om verder te groeien in het vak. 

 

Als ervaren marketeer ben ik vertrouwd met het reilen en zeilen van de interne en externe marketinguitdagingen van b2b-bedrijven. Uiteenlopende opdrachten met verschillende doeleinden kruisten mijn pad. Hiervoor verwijs ik graag naar mijn werk bij Schepens, waar ik onder meer onderzocht hoe bepaalde marketingstrategieën het best van toepassing waren op specifieke markten. 

 

Daarnaast ben ik gepassioneerd door sociale media in al zijn facetten. Een zo groot mogelijk publiek bereiken en boodschappen met maximale impact bedenken, zijn mijn dada’s. Bovendien ben ik creatief bezig met taal, een vaardigheid die op nieuwe media goed van pas komt. De functie van Senior Marketing Manager bij Targets lijkt me een nieuwe uitdaging en ligt volledig in de lijn van mijn kennis en interesses. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring als leidinggevende kan bijdragen tot de verder uitbouw van uw bedrijf. 

 

Tot slot spreek ik naast het Nederlands ook vloeiend Frans en Engels. Een vlot contact met klanten is dus geen probleem voor mij. 

 

Als bijlage vindt u mijn cv en portfolio, die ik graag verder aan u zou willen toelichten in een verkennend gesprek. 

 

Ik kijk alvast uit naar uw reactie. 

 

Met vriendelijke groet,

Jens Peeters
 

 

Voorbeeldbrief voor een spontane sollicitatie

 

Geachte mevrouw De Wilde,
 

Ik ben een studente in de richting Bedrijfscommunicatie aan de KU Leuven en vorig academiejaar heb ik de kans gekregen om mijn stage te doen in het Randstadkantoor van Tienen. Omdat werken voor jullie bedrijf me zo goed bevallen is, zou ik me graag spontaan aanbieden om deel uit te maken van jullie team.

In mijn bijgevoegd cv kunt u lezen dat ik  afgestudeerd ben in Toegepaste Taalkunde Frans en Italiaans aan de Hogeschool-Universiteit Brussel. Door mijn interesse in de bedrijfswereld heb ik besloten om me vervolgens te specialiseren in Engelse en Franse bedrijfscommunicatie aan de KU Leuven. Deze masteropleiding zal ik volgende maand afronden.

Tijdens deze studie heb ik dus ook de kans gehad om stage te lopen bij Randstad in Tienen, waar ik als uitzendconsulente heb gewerkt. Tot mijn takenpakket behoorden onder meer het beantwoorden van binnenkomende telefoons, onthaal van uitzendkrachten en inschrijven van nieuwe kandidaten. Ook zocht ik in de databank naar geschikte kandidaten voor specifieke jobs, waarna ik met hen contact opnam en hen interviewde.

Ik heb dus al een eerste werkervaring bij Randstad achter de rug, waarmee ik heb kunnen bewijzen dat ik klant- en servicegericht werk en steeds stipt en correct ben.

Mensen helpen in hun zoektocht naar werk heeft mij enorm veel voldoening gegeven en ik ben er dan ook van overtuigd dat werken als uitzendconsulente de perfecte functie voor mij zou zijn. Een job bij Randstad betekent voor mij ook werken in een internationaal bedrijf dat kwalitatief hoogstaande diensten aanbiedt. Ik vind het bovendien ook enorm motiverend dat ik mocht werken in een aangename omgeving waar de inzet van het personeel echt gewaardeerd wordt.

Ik hoop alvast dat ik uw interesse heb kunnen opwekken en kijk ernaar uit om mijn competenties en motivatie nog verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

 

Laura Goossens

 

Bijlage: cv-laura-goossens.doc

 

 

 

Bekijk ook: