Voorbeeld van een sollicitatiebrief voor een job als manager

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief voor een job als manager? Hierbij een voorbeeldbrief voor een manager public relations.

In dit voorbeeld houden we rekening met het volgende:

  • Laat merken dat je over ruime en relevante ervaring beschikt.
  • Laat doorschemeren dat je beschikt over een netwerk dat relevant is voor de branche waarin je werk zoekt.
  • Laat zien dat je ervaring hebt met leiding geven en er een visie op hebt. Maar pas op dat je managers die eventueel een andere filosofie aanhangen niet tegen de haren in strijkt.
  • Sluit af met een call to action.

Neem deze brief zeker niet zomaar over, maar laat je erdoor inspireren om, met onze tips in het achterhoofd en de vacature in de hand, jouw eigen brief te ontwikkelen.

Voorbeeld voor sollicitatiebrief als manager

 

Geachte heer Vermeulen
 

Op Vacature.com zag ik uw jobadvertentie waarin u aangeeft te zoeken naar een PR-manager met ervaring in hightech consumententechnologie. Uw bedrijf staat bekend om zijn strenge kwaliteitseisen en goede service. Mijn kennis en ruime ervaring sluiten daar precies op aan, en daarom zou ik graag willen solliciteren voor deze functie.

In de vijftien jaar dat ik in de technologiebranche werk, heb ik ervaring opgedaan als eerstverantwoordelijke contactpersoon. Daarbij heb ik direct samengewerkt met de hoogste leidinggevenden bij bedrijven, waarbij ik veel ervaring heb opgedaan met klantenmanagement. De nadruk die ik heb gelegd op het belang van klantretentie heeft gezorgd voor nieuwe acquisitiemogelijkheden bij bestaande klanten.

Ook heb ik veel geïnvesteerd in het opbouwen van goede relaties met de belangrijkste media. Constant nieuwe contacten leggen met journalisten is altijd een belangrijke taak van mij geweest. Door hierbij integer, respectvol, betrouwbaar en discreet te opereren, is het gelukt om heel wat media-aandacht te krijgen, zowel in gedrukte media als op radio en tv.

Als leidinggevende heb ik geleerd dat de nadruk altijd moet liggen op het team als geheel, omdat zo de talenten van individuele teamleden het beste tot hun recht komen. Ik probeer zo veel mogelijk het goede voorbeeld te geven, erkenning te geven wanneer dat terecht is en altijd opbouwend te zijn in mijn kritiek. Mijn belangrijkste taak is om ervoor zorgen dat het team zich richt op de doelstellingen van de klant.

Om u een beeld te geven van mijn kennis en ervaring heb ik mijn curriculum vitae bijgevoegd. Ik hoop de mogelijkheid te krijgen om dit persoonlijk bij u toe te komen lichten. Met veel belangstelling wacht ik op uw antwoord. Aarzel zeker ook niet om contact met mij op te nemen als u vragen zou hebben of meer informatie van mij zou willen.

Met vriendelijke groet,

Frank Vermeeren

Bijgevoegd: Curriculum vitae

 

Dit artikel is een lichtjes andere vorm eerder verschenen op Intermediair.nl