Voorbeeld van een sollicitatiebrief voor de zorgsector

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief voor een job in de zorg? Hierbij een concreet voorbeeld voor een mogelijke sollicitatiebrief.

In deze sollicitatiebrief voor de zorgsector houden we rekening met de volgende zaken:

  • Laat merken dat je vertrouwd bent met specifieke regels en sollicitatieprocedures binnen de zorg.
  • Vermeld relevante zorgopleidingen.
  • Laat zien dat eerdere ervaring in een andere branche aansluit bij de behoeftes in de zorg.
  • Sluit af met een call to action.

Neem deze brief zeker niet zomaar over, maar laat je erdoor inspireren om, met onze tips in het achterhoofd en de vacature in de hand, jouw eigen brief te ontwikkelen.

Voorbeeld sollicitatiebrief zorg

 

Geachte heer of mevrouw,
 

Op vacature.com zag ik uw jobadvertentie waarin u zoekt naar een administrateur voor het opstellen en verwerken van facturen en rekeningen in de zorg. Dit heeft mijn interesse gewekt aangezien ik voldoe aan het gestelde profiel en een dergelijke functie direct aansluit op mijn loopbaanwensen.

Ik heb drie jaar werkervaring in administratieve functies binnen een zorgpraktijk. Bovendien heb ik recent met succes een intensieve cursus zorgadministratie afgerond. De aandacht ging hierbij uit naar de International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems (ICD-9 en -10) en complexe vraagstukken in verband met de codering van procedures voor verzekeringsdoeleinden. Facturering, verwerking van externe factureren en elektronisch factureren kwamen eveneens uitgebreid aan bod.

In het verleden heb ik bovendien bij een advocatenkantoor gewerkt. Daarbij had ik soms te maken met moeilijke klanten met een hoop emotie. Dergelijke situaties vergen diplomatie en respect. Ik zie daarin overeenkomsten in de omgang met drukke artsen en met patiënten die onzeker zijn over het zorgtraject. Ik werk graag samen met medici en andere zorgprofessionals.

In de bijlage van deze mail vind u mijn cv. Ik hoop met u binnenkort een gesprek te mogen voeren over hoe ik zou kunnen helpen bij de verdere uitbouw van uw organisatie, de voortgaande goede dienstverlening aan uw cliënten en de pogingen de efficiëntie van de organisatie aan te scherpen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Hans Willems

Bijlage: curriculum vitae

 

Dit artikel is een lichtjes andere vorm eerder verschenen op Intermediair.nl