Veel gezocht, moeilijk te vinden: de 10 grootste knelpuntberoepen

Voor de derde keer al peilde Vacature naar de rekruteringsplannen bij honderden bedrijven. Ruim 350 ondernemingen reageerden op onze uitnodiging, goed voor 13.343 vacatures. Dit zijn de meest opvallende trends, inclusief de knelpuntberoepen en veel gezochte profielen.

1. Banken werven weer aan

Financiële dienstverleners zoals KBC, Deloitte, Accenture, AG en ING zijn terug van weggeweest. Lieven De Groodt, hr-directeur bij Deloitte België: “Onze business, en dan zeker de audit- en de accountancypraktijk, bleef redelijk stabiel. Alleen de consultancy kende een lichte terugval. We bleven de voorbije jaren rekruteren. Jongeren verwachten nu bij de Big 4 een vorm van werkzekerheid, een etiket dat we vier jaar geleden zeker niet opgekleefd kregen.” Jaarlijks kent Deloitte een verloop van 12 tot 15 procent. Daarom zullen in september 270 afgestudeerden beginnen. “170 van hen hebben we al gevonden. Momenteel krijgen we meer cv’s binnen van jongeren dan vroeger, wat ons toelaat strenger te selecteren. Daarnaast willen we dit jaar 144 ervaren fiscalisten, it’ers en boekhouders aantrekken. Dit loopt stroever dan de vorige jaren: velen twijfelen om te veranderen van job.”

2. Jobs in overvloed in gezondheidszorg

Zorgverstrekkers als Armonea en Partena prijken in de top 20. Ook de ziekenhuizen hebben een lange lijst met vacatures. Veerle Bekaert, hr-manager van Armonea, de groep die over heel België woonzorgcentra bouwt en uitbreidt: “Volgend jaar zullen we enkele centra openen. Daarvoor zoeken wij vooral directeurs, hoofdverpleegkundigen, verpleeg- en zorgkundigen. Allemaal knelpuntberoepen. Als wij in een advertentie zetten dat verpleegkundigen voor de vliegende ploeg een bedrijfswagen en tankkaart krijgen, krijgen wij zo goed als geen reactie. De mensen werken vaak graag in een vaste ploeg en op een vaste plaats. Het voornaamste argument dat hen van werk doet veranderen, is een job dichter bij huis naast hun passie voor ouderenzorg.”

Lees ook: 146.000 jobs in zorgsector op komst, helaas is er geen geld

3. Witte raven: ict’ers, ingenieurs, projectmanagers

Opvallend: de lijst van de ‘knelpuntberoepen’ in onze enquête is praktisch een kopie van de lijst van de ‘meest gezochte profielen’ van deze bedrijven. Ingenieurs, informatici, commerciële medewerkers en projectmanagers in alle maten en kleuren blijven de witte raven op onze arbeidsmarkt, crisis of niet.

De VDAB stelde onlangs ook vast dat het aantal vacatures voor knelpuntberoepen veel minder daalde dan die voor andere beroepen. Ze noemt deze evolutie verontrustend: “Het is absoluut noodzakelijk dat meer jongeren kiezen voor een opleiding tot ict’er, ingenieur, technicus, verpleegkundige, verzorger of vakman in de bouw.”

De 10 meest gezochte profielen De 10 grootste knelpuntjobs

Industrieel ingenieur           

Industrieel ingenieur           

Burgerlijk ingenieur            

Burgerlijk ingenieur            

Technisch graduaat          

Projectmanager     

Account manager              

Ict-engineer        

Administratief medewerker  

It'er

Ict-engineer                     

It-consultant                

Consulenten                      

Technische graduaat  

Programmeur                     

Programmeur                     

Projectmanager                  

Projectmanager                  

It-consultant                    

Verpleegkundige          

Tekst: Erik Verreet

Bekijk welke bedrijven het meest rekruteren.