Van massages tot een kappersbeurt: welke extra's geeft jouw baas?

Een bedrijfswagen, een hospitalisatieverzekering, een gsm: het zijn maar 3 klassiekers onder de extralegale voordelen. Sommige bedrijven gaan nog een stapje verder in het verwennen van hun werknemers. Wat vind je van deze extraatjes?

1. Google: massagediensten, gratis shuttles en extra centen voor holebi's

Gratis shuttlediensten naar het werk, een dokter op de site, gratis lessen financiële planning, 18 weken volledig betaald zwangerschapsverlof: weinig bedrijven in de VS zijn zo gul voor hun werknemers als Google. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze massagedienst?

Onlangs werd bekend dat Google ook een extraatje zou gaan doen voor zijn homo- en biseksuele werknemers. In de VS is de ziektekostenverzekering voor partners van getrouwde werknemers belastingvrij. Holebi's kunnen hier niet profiteren en betalen per jaar gemiddeld 650 dollar meer. Dat verschil gaat Google nu bijpassen. Wellicht zullen andere grote bedrijven in Sillicon Valley het voorbeeld volgen.

Bekijk hier welke voordelen een werknemer bij Google in de VS krijgt.

2. X aantal kilo afgevallen? Een luxevakantie als beloning!

Nog in de VS schrijven heel wat bedrijven hun werknemers een wellnessprogramma voor. Sommige hangen er zelfs wedstrijdjes aan vast. Zo kregen werknemers van reisagent CFI Westgate Resorts die er in slaagden x aantal kilo's af te vallen een luxevakantie of een som geld cadeau. Bedoeling van al die wellnessprogramma's is werknemers een gezondere levensstijl aan te meten. Geen overbodige luxe, zo leren berekening van The Washington D.C.-based National Business Group on Health. Obesitas zou Amerikaanse bedrijven jaarlijks 13 miljard dollar kosten.

3. Charlie P.A. Services: een kapper of kleermaker op kantoor

En dan zijn er natuurlijk nog de varianten op de was- en strijkdiensten die verscheidene bedrijven aanbieden aan hun werknemers. In Nederland zag Charlie P.A. Services, een leverancier van zo'n 'gemaksdiensten', zijn omzet in 2009 met 9% stijgen en dat ondanks de crisis. Via de website kunnen de werknemers van hun klanten onder andere een kapper, kleermaker of schoenmaker voor op kantoor bestellen. Naar eigen zeggen zouden werknemers die van deze diensten gebruik maken drie uur vrije tijd per week uitsparen. Klanten van Charlie P.A. Services zijn grote Nederlandse bedrijven als Accenture, Heineken, Pfizer en L'Oréal.

Tekst: Hermien Vanoost

Reageer

Wat vind jij van deze 'gekke' voordelen? Zou je er gebruik van maken? Of biedt jouw werkgever nog specialere extra's aan?