Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Unilever: "Te laat komen zegt niet alles, maar het zegt wel iets over je gedrevenheid"

Naam: Kris Wauman

Functie: Hr business partner

Bedrijf: Unilever


Hr-verantwoordelijke Kris Wauman zoekt elk jaar zo’n 100 nieuwe medewerkers voor voedings-, verzorgings- en wasmiddelenconcern Unilever. En hij is een man met een missie: tegen 2015 wil hij 50% vrouwen in het middle management en 25 à 30% in het senior management. Om die targets te halen, zet hij nu al volop in op flexibele werkuren en thuiswerken. Welke tips heeft hij voor kandidaat-werknemers?

1. Sollicitatiebrief en cv zijn één geheel. Zorg er dus voor dat ze elkaar aanvullen. De rekruteerder moet een coherent beeld van je krijgen.   

2. Ben je dynamisch? Dan moet dat blijken uit zowel je brief als je cv. Met een stijve standaardbrief spring je niet in het oog.

3. Wat spreekt je aan in dit bedrijf? Met andere woorden, waarom solliciteer je hier? Vermeld dit in je brief. Het is een mooie opener en je maakt het meteen een stuk persoonlijker.

4. Denk na over de hobby’s die je vermeldt. De activiteiten op zich zijn niet belangrijk, wel het engagement dat erachter schuilgaat. Wat je doet in je vrije tijd, zegt veel over je drive, je ondernemerschap en je energie. De rekruteerder ontdekt zo hoe ruim je interesseveld en hoe groot je leergierigheid is.

5. Het gesprek: voorbereiding is alles. Zorg ervoor dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. Verken de website, lees getuigenissen van medewerkers… Zo kom je tijdens het sollicitatiegesprek al een heel eind ver. Wie uit de lucht valt, maakt maar weinig indruk.

6. Bedenk voorbeelden die je sterktes bewijzen. Een techniek die wij gebruiken tijdens het gesprek is de STAR-methode, wat staat voor Situatie, Taak, Actie en Resultaat. We zullen bijvoorbeeld vragen een voorbeeld te geven van een moment waarop je zelf de leiding moest nemen. Aan jou om ons te overtuigen van je kunnen door aan te geven wat je precies hebt ondernomen en wat dat heeft opgeleverd. De gedachte erachter is dat je gedrag uit het verleden de beste voorspeller is van je gedrag in de toekomst.

7. Kom op tijd. Te laat komen zegt misschien niet alles, maar het geeft wel een indicatie over je gedrevenheid. Ben je wel écht gemotiveerd voor de job?

8. Stel vragen, want zo toon je je leergierigheid en je interesse voor de job. Zorg ervoor dat je aan het einde van het gesprek heel goed begrijpt wat de functie inhoudt. Zo zal je voor jezelf ook beter kunnen uitmaken of de job bij je past.

9. Kijk naar de toekomst. Waar wil je naar toe? In welke job zie je je over vijf jaar werken? En hoe zie je jezelf in dit bedrijf evolueren? Bij Unilever stimuleren we jobrotatie, dus zijn we zeer geïnteresseerd naar jouw plannen voor de toekomst.