Total: "Graag op reis met de rugzak? Zeg het in je cv, het toont dat je zelfstandig bent"

Naam: Jo Herremans

Functie: Recruitment manager

Bedrijf: Total groep

Jo Herremans en Daniel Neisius zijn verantwoordelijk voor de aanwerving van jonge universitairen die carrière willen maken bij Total in België. Ze rekruteren er ongeveer 70 per jaar. Dit zijn hun tips voor je motivatiebrief, cv en sollicitatiegesprek.

Wat moet er zeker in je brief staan?

1. Waarom bij ons? Toon ons dat je gemotiveerd bent. Maak ons duidelijk waarom je bij ons, of tenminste in deze sector wilt werken. Ook al is ons bedrijf niet het enige waar je solliciteert.
2. Wees origineel. De meeste sollicitanten komen van de universiteit en hebben weinig of geen werkervaring. Omdat ze solliciteren voor dezelfde functie, hebben ze hetzelfde of een vergelijkbaar diploma. Met je motivatiebrief kan je je onderscheiden van de rest. Het volstaat niet om alleen de algemene wetenswaardigheden van ons bedrijf te kopiëren.
3. Sta borg voor alles wat je vertelt. Wat je in je brief vermeldt, moet je kunnen verantwoorden. Als je schrijft dat "energie een uitdaging is die je interesseert", moet je dat tijdens het sollicitatiegesprek kunnen aantonen. En als je zegt dat de waarden van ons bedrijf aansluiten bij de jouwe, moet je ze natuurlijk wel kennen als we ernaar vragen. Vermijd zulke passe-partouts.
4. Denk op lange termijn. Idealiter blijkt uit je motivatiebrief dat je ambities verder reiken dan vandaag, dat je voor een lang periode in het bedrijf wil blijven. Wat voor ons belangrijk is, is dat we zien dat een kandidaat kan evolueren. Tijdens z’n carrière kan een burgerlijk ingenieur zich bijvoorbeeld ontwikkelen in de productie (knowhow) of zich meer richten op een economische of zelfs commerciële carrière. 
5. Let op voor copy-paste. Met standaardbrieven val je gauw door de mand. Het gebeurt wel eens dat sollicitanten dan vergeten de naam van het bedrijf aan te passen.

Hoe maak je indruk met je cv?

6. Solliciteer online. Solliciteer bij ons liefst online, ook al is dat geen vereiste. Je kandidatuur belandt in een databank die door al onze 200 rekruteerders van de groep geraadpleegd kan worden. Soms contacteren we later iemand als er een nieuwe functie vrijkomt die beter op zijn vaardigheden afgestemd is. Dankzij ons gestructureerd formulier kunnen kandidaten niets vergeten, wat onze objectieve selectie vergemakkelijkt. Deze formulieren worden doorgaans goed ingevuld.
7. Verberg niets. Een periode camoufleren is nefast voor je kandidatuur. Recruiters begrijpen best dat je ergens een stop inlast, ook tijdens je studies. Zeker als een reis de reden is!
8. Wees precies – bijvoorbeeld over de duur van een stage. Vertel ons of je mobiel bent, welke talen je kent ...
9. Geef ook voldoende uitleg over interesses. Hoewel (vooral) pasafgestudeerden weinig over hun hobby’s vertellen, zijn we wel echt geïnteresseerd in wat je in je vrije tijd doet, waar je graag op reis gaat ... Met de rugzak op reis gaan, getuigt bijvoorbeeld van een zekere zelfstandigheid, wat een troef is. Een eventuele mislukte ervaring als zelfstandige ondernemer leert ons dat je ondernemend bent. Iemand die economie gestudeerd heeft en weinig interesse toont in de financiële wereld, lijkt ons dan weer erg vreemd.

Hoe bereid je je voor op je sollicitatiegesprek?

10. Bestudeer de jobomschrijving. Het gebeurt wel eens dat een kandidaat de profielomschrijving vergeet van de job waarvoor hij solliciteert. Dat is ongehoord. Informeer je over de functie en profiteer ervan om meer te weten te komen over de onderneming.
11. Wees jezelf, eerlijk en rechtuit.
Een universitaire kandidaat is ongetwijfeld in staat om ons te misleiden, maar daar worden we niet beter van. Wat heeft een sollicitant aan een job die hij eigenlijk niet echt wil?
12.
Wees concreet. We vragen de sollicitanten concreet naar hun vaardigheden, hobby’s, reizen, talen ... en we verwachten dus concrete antwoorden. Als we het hebben over teamwork, moet je je baseren op concrete ervaring die bovendien kan gezocht worden in het verenigingsleven, het sportleven, studies, enz. Je kan je dus voorbereiden door je belangrijkste ervaringen op te sommen.
13. Schets je ideale carrière. Als we iemand voor een bepaalde functie aanwerven, proberen we onszelf in te beelden wat zijn ontwikkeling binnen de groep kan zijn. Het kan dus nuttig zijn zelf je ideale carrière te schetsen. Als je pas begint te werken is dat niet evident, maar je kan wel enkele grote lijnen uitstippelen: werken in België in operationele functies of werkervaring opdoen in het buitenland, eerder economisch of commercieel aan de slag gaan?
14. Stel vragen. Sollicitanten stellen zelden een vraag en dat is jammer. Vraag gerust meer uitleg over het bedrijf, de functie, de afdeling … Vraag bijvoorbeeld of de rekruteerder het zelf leuk vindt in het bedrijf en waarom dat zo is.
15. Talenkennis, let op! We testen de talen die jij vermeldt in je cv, vooral het Frans, Nederlands en Engels. Bereid je hierop voor.

Tekst: Cy. P.

Lees ook:
- 50 vragen die je zelf kunt stellen tijdens een sollicitatiegesprek
- Tips voor een vlot sollicitatiegesprek
- Welke vragen mag je zeker verwachten?