Sterk onthaalbeleid bij t-groep: “Laagdrempelige contacten met de nieuwe medewerkers”

t-groep mag zich voor de vijfde keer op rij Top Employer noemen. Sterke punten in het beleid van t-groep zijn onder meer het onboardingtraject voor nieuwe medewerkers en de vele netwerkmogelijkheden onder de collega’s.

 

Véronique Brasseur, HR-directeur van t-groep: “We hebben twee grote divisies, t-interim en Ascento. De eerste staat in voor uitzendarbeid, onze dienstencheque-activiteiten en ons sociaal bureau voor kunstenaars. Ascento is onze HR-dienstverlener voor de selectie en rekrutering van vast personeel, voor assessments, talent mobility centers, outplacements enz.” De poetshulpen in de dienstenchequeservice niet meegerekend telt t-groep in België ongeveer vijfhonderd werknemers.

 

Dat t-groep de stempel van goede werkgever krijgt, heeft volgens Véronique Brasseur onder meer te maken met de warme en mensgerichte bedrijfscultuur die er heerst. “Wat ons typeert? Een overlegcultuur, transparantie, professionalisme, decentralisering.” Tekenend voor die bedrijfscultuur is het onboardingtraject voor nieuwe medewerkers. “Tijdens een onthaaldag leren onze nieuwe medewerkers t-groep kennen. Iedereen stelt zichzelf kort voor, waarna de divisiedirecteurs een inkijk geven in hun activiteiten en strategie. Zo voelen de nieuwelingen meteen dat het contact binnen onze organisatie laagdrempelig is. In de namiddag volgt een praktijkgerichte workshop rond onze bedrijfswaarden: wat spreekt iemand aan, waar heeft hij vragen bij enz.”

 

Lokale netwerkinitiatieven

Alle medewerkers van t-interim krijgen in de eerste maanden een basisopleiding, verspreid over tien dagen. Ook bijkomende opleidingen worden gestimuleerd: “Onze mensen zijn verspreid over verschillende kantoren. Tijdens een opleiding leert iedereen mensen van andere kantoren en districten of divisies kennen, en functies waarvan ze het bestaan misschien niet weten. Dat stimuleert de interne mobiliteit.”

 

Naast een jaarlijks personeelsfeest en divisiedagen zijn er heel wat lokale initiatieven die het netwerken bevorderen. “Wij zijn een sterk gedecentraliseerd bedrijf”, zegt de HR-directeur. “Elk kantoor kan eigen keuzes maken.” Onlangs gingen alle collega’s uit de kantoren van het district Brussel samen bowlen. Ook als een kantoor verhuist of na een renovatie heropent, ontmoeten collega’s van aanpalende kantoren elkaar. “Nieuwe medewerkers staan soms wat weigerachtig tegenover zulke evenementen, omdat ze er weinig mensen kennen. Maar heel vaak kunnen hun collega’s hen toch overtuigen, en lopen de contacten daarna ook heel spontaan.”

 

Frank Scholten (45), office manager t-interim Oostende

“Die eerste maanden voelden als thuiskomen”

Frank Scholten, Office Manager t-interim

Hoe ben je bij t-groep terechtgekomen?

“Ik stond in het kandidatenbestand van t-interim omdat ik er ooit had gesolliciteerd. De personeelsdienst contacteerde me toen er een functie vrijkwam die me zou kunnen interesseren. Ik had acht jaar ervaring bij een andere uitzendgroep en had eigenlijk besloten om niet meer in de uitzendsector te werken. Maar ik ging toch eens luisteren en had al snel een positief gevoel bij de job.”

 

Wat heeft je doen beslissen?

“Tijdens de selectieprocedure kreeg ik de kans om werknemers te polsen naar hun ervaringen bij de groep. De rekruteringsverantwoordelijke nam ook echt tijd voor mij. Ik kreeg de ruimte om me een beeld te vormen van het bedrijf en een beslissing te nemen. Dat deed deugd.”

 

“Ook de sociaal-ethische benadering van de klanten beviel me. t-interim kijkt naar mogelijkheden, competenties en kansen. Dat is geen evidentie in onze sector, die traditioneel eerder hard commercieel is. Het personeel zelf krijgt ook alle ontwikkelingskansen, vertrouwen en zelfstandigheid. Dat spreek mij aan: ik werk liever niet tussen twee lijntjes. Ik krijg graag de vrijheid om mijn werk zelf in te vullen.”

 

Je werkt sinds september bij t-groep. Hoe ben je onthaald?

“Mijn eerste werkdag speelde zich af in het hoofdkantoor in Mechelen, en dat was meteen een warme ontvangst. Ik werd voorgesteld aan allerlei collega’s, ben gaan lunchen met mijn verantwoordelijke en werd daarna naar ‘mijn’ kantoor in Oostende begeleid. Daarna ben ik een vijftal dagen met collega-office managers op pad geweest, naar hun filialen in West-Vlaanderen. Zij schoven hun eigen werk aan de kant om mij wegwijs te maken. Die eerste maanden voelden echt als thuiskomen: ik was meteen op mijn gemak.”

 

Zin gekregen in een job bij T-Groep? Ga naar Vacature.com/T-Groep

 

Lees ook:

Foto: Véronique Brasseur