Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Solliciteren en bedrijfscultuur

Als je gaat solliciteren ben je vaak gefixeerd op de inhoud van de functie. Die is natuurlijk belangrijk, maar nog belangrijker is dat je je thuis voelt op je nieuwe werkplek en dat je met plezier kan gaan werken. Je spendeert tenslotte minstens 8 u per dag bij je werkgever. Of je je effectief lekker voelt in een bedrijf, wordt mee bepaald door de cultuur die er heerst. Je weet maar pas welke de bedrijfscultuur is wanneer je er een tijdje werkt. Toch zijn er heel wat signalen waaruit je reeds tijdens je sollicitatieronde het een en ander kan afleiden:

Advertentie

De opmaak van een advertentie kan veel verraden. Toont de advertentie lachende jonge mensen en doet de lay-out uitbundig aan, dan mag je ervan uitgaan dat de bedrijfscultuur overeenkomstige kenmerken vertoont. Moet je het daarentegen doen met een stijve, kleur- en fotoloze advertentie die je koeltjes in de u-vorm aanspreekt, dan weet je op voorhand waar je aan begint. Hetzelfde kan overigens gezegd worden van bedrijfsbrochures en de bedrijfswebsite.

Decor

De uitstraling van de plaats waar je moet werken verschaft je eveneens belangrijke signalen. Is het gebouw kleurrijk ingericht of voert grijs de hoofdtoon? Bedrijven die het belangrijk vinden dat hun werknemers zich lekker voelen in hun vel kiezen namelijk steeds meer voor een kantooromgeving met kleur. Is het design vlot en eigentijds of is het strak en precies afgebakend?

Omgangsvormen

Omgangsvormen kunnen stijfjes en formeel verlopen maar ze kunnen ook vriendschappelijk zijn. Spreken de collega's die voor je zitten tijdens je gesprek mekaar aan met de voornaam of houden ze het bij een beleefde en eerder afstandelijke meneer/mevrouw-relatie? Blijft de HR-verantwoordelijke je met u aanspreken of schakelt hij al snel over naar je?
Kijk hoe de mensen in het bedrijf zich gedragen wanneer je zit te wachten voor je gesprek en wanneer je door de gangen naar je gesprekslokaal geleid wordt. Zie je mensen staan lachen aan elkanders bureau of heerst er een doodse stilte waarbij iedereen zich tot het uiterste concentreert op zijn

Dresscode

Kijk wat de mensen in het bedrijf dragen. Zijn het uitsluitend nette pakken en keurige rokken? Dan wordt van jou hoogstwaarschijnlijk hetzelfde verwacht. Loopt iedereen erbij in jeans en T-shirt? Dan kan ook jij er ontspannen bijlopen zonder in de problemen te geraken. Zie je een beetje van alles, dan heb je geluk en kan je volledig vrij kiezen.

Hiërarchische verhoudingen

Zijn er binnen de bedrijfsstructuur veel tussenschakels tussen de directeur en de gewone werknemer of is de afstand eerder beperkt en staat iedereen dicht bij mekaar? Kijk bijvoorbeeld hoe de HR-verantwoordelijke omgaat met jouw rechtstreekse baas. Ook uit een rondleiding met je potentiële collega's kan je het een en ander afleiden. Zit je rechtstreekse baas tussen je collega's of zit hij apart afgesloten aan een groots bureau?

Ondernemerschap

Informeer tijdens je gesprek of ideeën en opmerkingen geapprecieerd worden. Het antwoord zal je meteen duidelijk maken of jij met je durf, zin voor initiatief en ambitie terecht kan bij dit bedrijf.

Controlestructuur

Vraag wat er normaalgezien gebeurt wanneer je te laat bent of uitzonderlijk een uurtje vroeger moet vertrekken. Wordt van zulke dingen een drama gemaakt of kan je op een flexibele ingesteldheid rekenen? Hetzelfde geldt voor jouw taken. Wie volgt je bezigheden op en in welke mate wordt er verwacht dat je rapporteert? Ben je een vrijgevochten type, dan mag je bijvoorbeeld problemen verwachten wanneer je dagelijks verslag moet uitbrengen over je doen en laten.