Sollicitatiebrief: zo vermijd je dt-fouten

Wil je opvallen tussen al die andere sollicitanten? Dan kun je proberen om een brief met honderd en één dt-fouten te schrijven. Of je kan natuurlijk zorgen dat je cv er vlekkeloos uitziet. Waarschijnlijk zal dat laatste een nét iets betere indruk maken. Hoe, dat lees je bij vacature.com!

78% van de rekruteerders gooit sollicitatiebrieven met schrijffouten in de prullenmand, blijkt uit een jaarlijkse studie van financieel uitzend- en detacheringsbureau Accountemps. Een van de opmerkelijkste onderzoeksvragen luidde: ‘vanaf hoeveel spellingsfouten in een sollicitatiebrief besluit je om de kandidaat niet te nemen?’ Deze vraag werd voorgelegd aan 1.957 rekruteerders uit 13 Europese landen. Het antwoord was verpletterend. Slechts 22% van de 266 Belgische rekruteerders maakt geen punt van fouten. 

De regels op een rijtje?

Geen dt-fouten maken klinkt logisch, maar lang niet iedereen heeft de regeltjes uit de lagere school onthouden. Een geheugensteuntje:

- Tegenwoordige tijd, normale zinnen: ik [stam], jij [stam]+t, hij [stam]+t
- Tegenwoordige tijd, geïnverteerde zinnen (bv. vragen): [stam] ik, [stam] jij, [stam]+t hij
- Voeg nooit een d toe aan een werkwoord in tegenwoordige tijd als er nog geen d in stond. En dus ook nooit dt in zo'n geval!
- Vervang in geval van twijfel het werkwoord door 'werken'. Zo hoor je direct of je een t moet toevoegen.
- Bij de gebiedende wijs, dus bij bevelen, gebruik je gewoon de stam van het werkwoord. Geen t toevoegen! Voorbeeld: Loop! Kuis!
- Bij voltooid tegenwoordige of verleden tijd is de uitgang nooit dt! De laatste letter is d of t al naargelang de "regel van 't kofschip". Maar vergeet deze regel.
Vervoeg gewoon het werkwoord in de verleden tijd: "het gebeurde", je hoort een d dus de laatste letter van "het is gebeurd" is ook een d.
- Gij/ge: dit ga je in de tegenwoordige tijd vervoegen zoals bij 'u' of 'hij'. Dus:"gij wordt". Vermijd de verleden tijd.
- Werkwoorden uit het Engels: vervoegen zoals een gewoon Nederlands werkwoord, met het werkwoord als stam. Dus "ik save, jij savet, hij heeft gesaved".

Zes gouden regels voor een doeltreffend cv

- Opvallen: Omdat werkgevers niet altijd alle cv’s kunnen lezen is het belangrijk dat je de aandacht trekt. Gebruik voldoende ruimte, let op de leesbaarheid en spelling en gebruik een overzichtelijke structuur. Een ingewikkeld of slordig cv vindt algauw zijn plekje in de prullenmand.
- Inhoud en structuur: Met je cv maak je een eerste indruk. Het is de manier om jezelf te promoten. Zet daarom niet alleen je professionele carrière in de verf, maar ook je persoonlijkheid en ambities. Voeg enkel een foto toe als hiernaar gevraagd wordt!
- Eenvoudig: Houd je uitleg kort en krachtig. De maximum lengte van je cv is twee pagina’s. De belangrijkste informatie zet je in de kijker.
- Beperkte opleiding en professionele ervaring: Als je niet de gevraagde opleiding of ervaring hebt voor de functie moet je vooral niet liegen, want dan val je vroeg of laat toch door de mand. Speel andere ervaringen uit, zoals eventuele stages of vrijwilligerswerk als deze van pas kunnen komen bij je toekomstige job.
- Laten nakijken: Is je cv klaar? Laat hem dan best even nalezen door iemand anders. Als je te lang naar je eigen cv kijkt, ga je over fouten heen lezen. Zij kunnen je feedback geven en kunnen fouten of ontbrekingen zien die jij niet zag.
- Do's en don'ts. 
Do: vermeld de datum van beschikbaarheid en je referenties
Don't: gebruik geen afkortingen die eigen zijn aan een functie of bedrijf, vermeld geen persoonlijke of professionele tegenslagen, ook de reden van eventueel ontslag moet je niet vermelden. Deze dingen kun je later, tijdens een gesprek vermelden.

Bron: kul.be, Unique.be, vdab.be