Sodexo: "Vraag gerust wat de rekruteerder van het sollicitatiegesprek vond"

Naam: Guy Callebaut

Functie: hr-directeur

Bedrijf: Sodexo

“Elke dag komt één Belg op vier in contact met ons bedrijf”, beweert de firma Sodexo. De wereldwijde nr. 1 in food and facilities management stelt 4.000 medewerkers over heel België tewerk. We vroegen aan Guy Callebaut, hr-directeur, naar enkele tips voor motivatiebrief, cv en sollicitatiegesprek.

Waarop let je in je motivatiebrief?

- Wees persoonlijk en duidelijk. Ik krijg te veel standaardbrieven zonder enige verwijzing naar ons bedrijf, zelfs zonder geadresseerde. Vermeld snel en duidelijk de functie waarvoor je solliciteert, je carrièreparcours en je motivatie om bij ons te komen werken. Waarom precies wil je bij ons solliciteren? Waarom moeten we je aanwerven? Beantwoord beknopt en doelgericht.
- Toon dat je gemotiveerd bent. Je brief is het eerste contact tussen ons. Zorg dus voor een goede eerste indruk. Zoals de naam het zegt, moet deze brief je motivatie bewijzen om bij ons te komen werken. Omdat veel mensen solliciteren, moet je eerst en vooral onze aandacht trekken, je ervaring en vaardigheden aantonen.
- Bepaal zorgvuldig je doel. Als je gericht solliciteert voor een functie, zorg er dan voor dat je het juiste profiel hebt en leg ons uit waarom die functie jou interesseert. Als je spontaan solliciteert, wat minder evident is, solliciteer je best niet voor een functie die niet bij je profiel past. Bovendien moet je weten dat je dossier altijd meer kans op slagen heeft als je motivatiebrief en profiel afgestemd zijn op een precieze functie.

Hoe ziet het ideale cv eruit?

- Kort en duidelijk. Beperk je tot twee pagina’s, zonder spelfouten, met een eenvoudige lay-out. Ik krijg soms cv’s van 4 of 5 pagina’s waarvan de lengte niets bijdraagt. Over details kunnen we het nog hebben tijdens het sollicitatiegesprek. Zet je professionele ervaring in de verf door in enkele lijnen te schetsen welke verschillende functies je hebt uitgeoefend.
- Vermijd gaten. Elk jaar moet vermeld worden. Als je twee jaar ziek bent geweest, schrijf dat dan zo. Ontbrekende jaren brengen ons aan het twijfelen: wat heeft deze kandidaat al deze tijd uitgespookt? Heeft hij iets te verbergen?
- Foto. Een foto plaatsen is niet verplicht in ons bedrijf, maar kan onze aandacht trekken en persoonlijk vind ik dat het blijk geeft van meer transparantie.
- Geef echte referenties op. Als je personen wilt vermelden die kunnen getuigen van je ervaring, breng ze dan op de hoogte dat je ze vermeld hebt. Maar al te vaak contacteren we referenties die niet op de hoogte werden gebracht en zelfs weigeren informatie te geven. Dan vraag ik me meteen af waarom.

Hoe maak je indruk tijdens een sollicitatiegesprek?

- Goede presentatie. Zorg dat je uiterlijk verzorgd is, dat je netjes gekleed bent en goed uitgerust.
- Glimlach. Je kan niets forceren, maar toon op z’n minst dat je blij bent dat je op gesprek mag komen. Natuurlijk ben je zenuwachtig, maar probeer je zo snel mogelijk op je gemak te voelen.
- Bereid je voor. Weet op voorhand wat je gaat zeggen en wat niet, welke boodschap je wil overbrengen. Ook ik heb me voorbereid en weet welke vragen ik zal stellen. Bereid je voor om je carrière uit de doeken te doen en je verlangens in ons bedrijf kenbaar te maken.
- Informeer je over ons. Ik vind het altijd aangenaam om te horen dat een kandidaat op onze website is gaan rondneuzen en bijvoorbeeld over onze waarden begint. Als je aantoont dat je je geïnformeerd hebt, weten we meteen dat je geïnteresseerd en gemotiveerd bent.
- Stel vragen. Ik vind het vreemd wanneer een kandidaat geen vraag stelt over de inhoud van de functie ... Een boekhouder zou zich toch moeten informeren over de het type van boekhouding dat hij zou moeten leiden. Goede vragen stellen toont opnieuw aan dat je geïnteresseerd bent in de functie.
- Ga voor een gesprek. Een gesprek bestaat niet uit een monoloog. Wees expressief, beantwoord vragen, stel er zelf ook en speel in op een vraag ... Zo leren we elkaar meteen veel beter kennen: dat is de bedoeling natuurlijk.
- Vraag feedback. Op het einde van het gesprek vraag ik soms aan de kandidaat om mij zijn indruk te geven. Jij kan hetzelfde doen. Zo krijg je de eerste informatie over je slaagkansen. 
- Informeer over het vervolg en bel. Tijdens het gesprek hebben ze je misschien beloofd om je na twee weken terug te bellen. Na deze termijn kan je zelf met een telefoontje of een mail contact opnemen. Je hebt het recht om met respect behandeld te worden.

Meer nog …

Let op voor je e-mailadres. Een kandidaat die z’n dossier verstuurt vanuit z’n werkadres met de naam van z’n werkgever … tijdens de werkuren ... geeft geen goede eerste indruk ... Gebruik je privé-adres. Maar let ook hier op. Vermijd adressen zoals blondje@ of joske@ … zoals dat vaak gebeurt!

Voicemail. Zorg ervoor dat je een deftige boodschap op je voicemail hebt ingesproken. Vreemde muziek of een grap komen niet professioneel over. Het is zeker geen bepalend criterium, maar een eerste teleurstelling, waardoor je mij extra zal moeten overtuigen tijdens het gesprek. Een eerste indruk blijft nu eenmaal belangrijk. Tenslotte zullen we mekaar niet écht kennen na dat eerste gesprek, dus moet ik afgaan op die eerste, prille elementen waarover ik beschik.

Tekst: Cy.P.