Sibelga zoekt IT’ers met dat tikkeltje meer

Als distributienetbeheerder voor elektriciteit en gas in Brussel volgt Sibelga de razendsnelle evoluties van de sector op de voet. Wie niet terugdeinst voor uitdagingen en zelfontwikkeling wordt er met open armen ontvangen.

 

Het beweegt in de energiesector, en dus beweegt Sibelga mee. Het bedrijf brengt elektriciteit en aardgas naar zowel particulieren als ondernemingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zoiets vereist creativiteit en flexibiliteit. Aan de hand van een aantal experimenten met nieuwe technologieën wil het bedrijf tonen dat het streeft naar een lager energieverbruik en een pioniersrol vervult op vlak van hernieuwbare energie.

 

Stefan Onselaere, Line Manager en ondertussen zeven jaar aan de slag bij Sibelga : “Die focus op de evolutie van het energienetwerk en de aandacht die daarbij uitgaat naar de klimaatproblematiek, blijft  boeien.” Bij Sibelga zetten ze dagelijks de schouders onder grote projecten ten dienste van de Brusselaars.

 

Zo’n materie vraagt om een modern bedrijf. Stefan en zijn team hielpen de voorbije jaren dan ook om Sibelga van een eerder klassieke onderneming om te vormen tot een modern bedrijf. En dat gaat veel verder dan de geslaagde groene vernieuwing van het gebouwencomplex. Zo wordt werk gemaakt van een slim net, waarbij aanzienlijk meer IT wordt ingezet om de doelstellingen te behalen. Eén van de uitdagingen voor de IT is het moderniseren van applicaties en infrastructuur zodat die de enorme datavolumes kunnen beheren en in realtime verwerken.

 

Ook voor Nerea Mertens, Business Process Analyst, is die veelzijdige uitdaging essentieel. “Je moet polyvalent en flexibel zijn, want elk nieuw project dwingt je weer in een nieuwe rol. Da’s misschien niet altijd even eenvoudig, maar door de positieve werksfeer en de open workspaces ga je makkelijk te rade bij je collega’s. En ook niet onbelangrijk: dankzij het uitgebreide opleidingsaanbod kan je je vaardigheden voortdurend blijven ontwikkelen.”

 

Op zoek naar een boeiende job in een dynamisch bedrijf dat opleiding en ontwikkeling stimuleert? Sibelga zoekt IT’ers met dat tikkeltje meer.

Bekijk de vacatures op http://www.sibelga.be/jobs.