Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Shell laat werknemers solliciteren voor hun eigen baan

Shell is van plan om 15.000 werknemers  opnieuw te laten solliciteren voor een baan. De multinational wil reorganiseren en oude functies vervangen door nieuwe. Volgens de directie passen die beter binnen ‘de veranderde marktomstandigheden’. De 15.000  werknemers moeten hun cv achterlaten en een motivatie van een alinea schrijven. Elke kandidaat mag per ronde voor 5 banen solliciteren. 

Slecht idee

Op die manier wil Shell nagaan of haar werknemers nog geschikt zijn voor die nieuwe functies. Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen maakt zich daar zorgen over. Hij adviseert de werknemers om zoveel mogelijk informatie in te winnen over hun nieuwe functie. “Als hun nieuwe baan identiek is aan de oude, kunnen ze meteen naar de rechter stappen. Als ze naast de nieuwe baan grijpen, maken ze er best ook een rechtszaak van.”

Goed idee

Loopbaancoach en psychologe Rosemarijn Dols is voorzichtiger. “De werknemers verzetten zich best niet tegen de directie”, zegt ze. “Misschien heeft Shell wel degelijk behoefte aan een nieuw type werkenemer. Dit is een mooi moment voor de werknemers om na te gaan of ze nog op het juiste spoor zitten. Ik ken werknemers die de ene na de andere reorganisatie overleven. Overleven lijkt hun enige doel te zijn. Daar wordt niemand gelukkig van.” (JS)