Sexy sollicitanten maken meer kans op job

Maken mooie mensen meer kans om aangeworven te worden? Ja, zo blijkt uit onderzoek van Ralf Caers (HUB), Evi Vanderheyden (studente HUB) en Cind Du Bois (KMS). Zij lieten 549 Vlaamse selectieverantwoordelijken enkele keren na elkaar hun favoriete sollicitant kiezen uit telkens drie sollicitatiedossiers. Aantrekkelijke kandidaten hadden vooral bij jonge rekruteerders duidelijk een streepje voor.

Geslacht selectieverantwoordelijke speelt geen rol, wel leeftijd

Dat de selectieverantwoordelijken rekening houden met de aantrekkelijkheid van de sollicitant, heeft niets te maken met hun geslacht, wel met hun leeftijd. “Mannen kiezen niet per definitie voor mooie vrouwen, evenmin dat vrouwen voor knappe mannen kiezen”, aldus Ralf Caers. “Wel is het zo dat jonge selectieverantwoordelijken rekening houden met het uiterlijk. Jonge mannen kiezen voor mooie vrouwen, jonge vrouwen voor mooie mannen.”  Ook het feit dat ze later moeten samenwerken met de sollicitant heeft, verrassend genoeg, geen invloed in de keuze voor mooie sollicitanten.

Passende foto kiezen

Moraal van het verhaal: sollicitanten letten beter op als ze een foto aan hun cv toevoegen. Selectieverantwoordelijken zijn dan weer gebaat met een anti-bias training. Die leert hen enkel te beslissen op basis van werkgerelateerde factoren.

Bron: HUB

Lees ook:
- Lichaamstaal: wat vertel je non-verbaal?
- Stewardessen naakt uit protest
- Poll: steek jij een foto bij je sollicitatiebrief?