Rekruteerder laat sollicitanten dansen op nummer van Daft Punk

Daft Punk is een fan armer. De jonge Brit Alan Bacon werd tijdens een sollicitatiegesprek voor een job bij een elektronicaketen immers gedwongen om te dansen op een nummer van het gemaskerde duo.

De pas afgestudeerde Bacon had een week uitgetrokken om zich terdege voor te bereiden op zijn sollicitatiegesprek. Als gadgetfreak leek de job van sales assistant bij elektronicaketen Currys hem dan ook op het lijf geschreven. Groot was zijn verbazing toen bleek dat zijn voorbereiding tevergeefs was geweest. Bij wijze van test werd hem immers opgedragen om, samen met acht andere kandidaten, een dansje te doen op ‘Around the World’ van Daft Punk. Aan de Britse krant The Mirror bekende Bacon dat hij zich vernederd voelde. “Ik moest in mijn kostuum een robotdansje doen in het bijzijn van complete vreemden. Het was heel erg beschamend, het leek wel een scène uit The Office.”

Niet de  officiële procedure

Niet alleen voor Bacon was het erg, ook zijn medekandidaten waren niet opgezet met de ongebruikelijke test. “Er was een oudere heer die net vader was geworden”, vertelt Bacon. “Zijn vorig bedrijf had hem ontslagen wegens besparingen. Hij had de job dus echt nodig en danste zich de ziel uit het lijf.”

Bacon sleepte de job niet in de wacht, maar kreeg achteraf wel verontschuldigingen voor het vernederende ‘sollicitatiegesprek’. Een woordvoerster van het bedrijf verklaarde: “We zijn erg teleurgesteld dat een lid van het management van de winkel zich niet aan de officiële rekruteringsprocedure heeft gehouden. We zullen onderzoeken wat er is gebeurd.”

Bacon heeft intussen een uitnodiging gekregen voor een nieuw sollicitatiegesprek bij Currys, maar daar is hij niet op ingegaan.