PepsiCo International: "Overselling kan het tegenovergestelde effect hebben"

Naam: Dries Vertommen
Functie: HR Manager
Bedrijf: PepsiCo International

Hoe maak je als sollicitant een goede indruk? Die vraag legden we voor aan Dries Vertommen, HR Manager van PepsiCo International. Hij geeft je tips voor een geslaagde sollicitatiebrief, een uitmuntend CV en een vlot sollicitatiegesprek.

Het CV

- Gestructureerd: je CV is je visitekaartje, zorg dus dat het duidelijk leesbaar is. Zet je meest recente ervaring daarom bovenaan.
- Geen foto: Een foto vinden we bij PepsiCo niet relevant. Het heeft voor ons geen meerwaarde.
- Creatieve CV’s: Ik ben geen voorstander van veel kleur. Het is immers geen kleurboek. Om bepaalde ervaringen en titels extra in de kijker te zetten kun je ze natuurlijk wel in het vet zetten.
- Ontslag: Wees zo eerlijk mogelijk in je CV. Noteer dus de exacte periode dat je ergens tewerkgesteld was. Een reden voor ontslag zet je nooit in je CV, dit kan je toelichten in het gesprek.
- Taal: Als je reageert op een Engelstalige vacature, moet je geen Nederlands CV sturen.

De motivatiebrief

- Lengte: Maximum 1 pagina, maar liefst drie alinea’s
- Persoonlijk: Het belangrijkste aan een motivatiebrief is dat de link tussen jezelf en het bedrijf erin staat. Schrijf dus geen brief die je naar ieder ander bedrijf zou kunnen sturen.
- Vermijd klassieke taalfouten: In een goed CV mag geen enkele taalfout staan. Het is je visitekaartje, dus zorg dat je meteen een goede eerste indruk maakt.

Het gesprek

- Voorbereiding: Je voorbereiding begint al bij weten waar het bedrijf gevestigd is en voor welke functie je komt solliciteren.
- Bedrijfkennis: Ieder bedrijf heeft de dag van vandaag een website waar alles in geuren en kleuren uitgelegd staat. Ga dus eerst eens naar de website en neem hun waarden, visie en strategie door: dat is al de helft van je gesprek.
- Dresscode: Ik hecht nog steeds belang aan een goed voorkomen. Je komt je visitekaartje afgeven, dus zorg dat je een positieve indruk nalaat. Natuurlijk is je kleding afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert. Voor een directierol verwacht ik op zijn minst een pak en das. Kom je voor een functie als operator, dan is een jeans en een jasje ook goed.
- Wees eerlijk: Een ervaren rekruteerder doorprikt de zaken vrij snel. Zeker als je met gaten in je CV zit. Met oneerlijk zijn kom je dus niet ver.
- Wees niet te kritisch: Ook al zijn er zaken misgelopen op je vorig werk, wees dan professioneel en niet te kritisch voor je vorige werkgever.
- Probeer jezelf niet te geforceerd te verkopen: Jezelf beter voordoen dan je bent of je goede kanten teveel benadrukken kan het tegenovergestelde effect hebben.

Na het gesprek

- Feedback: Ik vind het belangrijk dat de kandidaat op het einde van het gesprek naar de volgende stappen vraagt. Dit toont interesse in de functie en het bedrijf. Hou het wel hierbij, een extra toelichting geven bij je kandidatuur via e-mail of telefoon is niet nodig.