Op gesprek: hoe verander je zwaktes in sterktes?

De meeste sollicitanten werden al eens onderworpen aan de klassieker onder de sollicitatievragen: wat zijn je sterktes en je zwaktes? Hoe antwoord je het best op het tweede deel van de vraag zonder jezelf in een slecht daglicht te plaatsen? Enkele tips!

Beantwoord een cliché vraag niet met een ander cliché

Op de klassieke vraag van sterktes en zwaktes gaan veel mensen standaard op zoek naar een zwakte die tegelijk ook een sterkte is, bijvoorbeeld 'ik ben perfectionist'. Probeer dit te vermijden. Rekruteerders hebben ondertussen hun buik vol van deze cliché antwoorden en het maakt nog maar weinig indruk op hen.

Vermijd stiltes in je gesprek

Met je mond vol tanden tegenover de rekruteerder zitten wanneer hij of zij je bovenstaande vraag stelt, is één van de slechtste reacties die je je kan bedenken. Het geeft de indruk dat je jezelf niet goed kent en moeilijk een antwooord kan verzinnen op onvoorziene vragen.

Eerlijkheid en samenhang

Probeer een eerlijk antwoord te verzinnen, of althans een antwoord dat dicht bij de waarheid zit, zonder jezelf in diskrediet te brengen. Probeer in je antwoord ook al wat van de bedrijfscultuur van je toekomstige werknemer te verwerken. Maar bereid je ook niet te goed voor. Sommige rekruteerders waarderen zeker ook een mate van spontaniteit. Het komt er op aan de situatie aan te voelen.

Wees je bewust van de context

Pas je antwoord over je sterktes en zwaktes ook aan naargelang de functie waarvoor je postuleert. Als je een tekortkoming hebt die absoluut niet past in de vereisten van een jobprofiel, vermeld die dan zeker niet. Hier kan je je wel op voorbereiden. Lees nog eens aandacht de profielvereisten en ga bij jezelf na welke zwaktes niet schadelijk kunnen zijn voor je gesprek.

Achter zwaktes schuilen sterktes

Zonder te vervallen in clichés en toch geloofwaardig te blijven, kan je uit sommige zwaktes ook sterktes puren. Ben je misschien meer individualistisch dan hoeft dit niet per se negatief te zijn. De rekruteerder kan er ook uit opmaken dat je goed bent in zelfstandig werken, snelle beslissingen nemen, ... Om je toekomstige werkgever de wind uit te zeilen te nemen, kan je best een aantal praktijkvoorbeelden geven. Situaties waarin je van je zwaktes sterktes hebt kunnen maken.

Bron: Management